kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ana Kraliçe uykusunda öldü

Uzun süreden beri hasta olan Ana Kraliçe yerel saatle 15.15'e yaşama veda etti. Kral 6. George'un dul eşi olan Elizabeth'in ölümü nedeniyle Kraliyet Ailesi ve tüm İngilizler yasta. II. DÜNYA Savaşı'ndan bu yana İngiltere'de görev yapan Ana Kraliçe Elizabeth, dün 101 yaşında öldü.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1900 yılında doğan Ana Kraliçe, uykusunda "huzurlu" bir şekilde hayata gözlerini yumdu. Yerel saatle 15.15'te ölen Ana Kraliçe'nin ölüm haberi, saat 20.00'de tüm dünyaya duyuruldu. Saraydan yapılan açıklamaya göre, uzun bir süreden bu yana nezle olan ve göğsünde ağrıları olan Ana Kraliçe, dün sabah fenalaştı. Baş ucundaki doktorlarının tüm çabalarına rağmen Ana Kraliçe'nin ağrıları geçirilemedi. Öğleden sonra uyutulan Ana Kraliçe, uykusunda öldü. Cenazesi bu sabah Windsor'daki St. George Kilisesi'ne getirilecek olan Ana Kraliçe'nin birkaç gün içinde Windsor Kraliyet Ailesi Mezarlığı'nda eşi 6'ncı George'un yanına gömülecek.

KIZI ELİNİ TUTUYORDU
Ana Kraliçe'nin ölümü sırasında kızı Kraliçe Elizabeth'in annesinin elini tuttuğu ifade edilirken, İngiliz gazeteleri ekspres baskı yaptı. Gazetelerin çoğu, internet sitelerini "karartarak", "Üzüntülüyüz. Ana Kraliçe Öldü" diye başlıklar attı. CNN Televizyonu'na göre, bir dönemin Leydi Dianası olarak anılan Ana Kraliçe'nin ölümü İngilizler'de de büyük üzüntü yarattı. Başkent Londra'da sokaklara çıkan halk gözyaşları içinde birbirlerine sarıldı. Bir diğer kızı Prenses Margareth'in 9 Şubat'taki ölümünden sonra Ana Kraliçe'nin ölümü Kraliyet Ailesi'nde şok etkisi yarattı. İsviçre'de tatilini geçiren Prens Charles hemen Londra'ya döndü.

ANKARA ELÇİLİĞİ'NDE YAS
Yaşına rağmen ruh ve akıl sağlığı yerinde olan Ana Kraliçe, İngiliz kadınlarının örnek aldığı "iyi bir eş, başarılı bir kadın, pozitif insan"dı. Ana Kraliçe Elizabeth'in ölümü üzerine İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yas ilan edildi. Elçilikteki bayrak yarıya indirildi..

O, direnişin sembolüydü
Kraliçe Elizabeth 4 Ağustos 1900'de 10 kardeşin 9'uncusu olarak dünyaya geldi. 1923'te Prens Albert'la evlendi. 1926'da ilk çocuğu Elizabeth'i (şimdiki kraliçe) dünyaya getiren Ana Kraliçe'nin 4 yıl sonra Margaret-Rose adlı bir kızı daha oldu. 1936'da Kral 5'inci George ölünce 1937 Mayıs ayında Prens Albert Kral, Elizabeth de Kraliçe olarak taç giydi. İkinci Dünya Savaşı'nda Kraliçe Elizabeth Başbakan Winston Churchill'le birlikte İngiliz ulusunun direnişinin sembolü haline geldi. Londra'nın Alman uçaklarıca bombalandığı günlerde halka moral vermek için başkentte kaldı. 51 yaşına geldiğinde eşi kanserden ölünce kraliçelik görevini kızına bırakarak Ana Kraliçe unvanını aldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır