kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Muhabirin yüzüne telefonu kapattı

Arafat iki gece CNN'de canlı yayınına telefonla katıldı. Ancak Christiane Amanpour'un İsrail yanlısı olarak nitelediği sorulara sinirlenen Arafat telefonu deneyimli gazetecinin suratına kapattı. Bunda CNN'in ABD Dışişleri Bakanı Powell'ın olanlardan Arafat'ı sorumlu tutan açıklamasını defalarca yayınlamasının da etkisi var gibi görünüyor.

* Karargahınızdaki durum tam olarak nasıl?

Arafat: Batı Şeria ve Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırganlığı görmezden geliyorsunuz. Gazze'yi üç parçaya ayırdılar. Diğer Filistin şehirlerini işgal etmek üzere askeri faaliyetlerini artırıyorlar.

* Şu anda fiziksel bir tehdit altında mısınız?

Arafat: Anlaşılan dünya televizyonlarını hiç izlemiyorsunuz. Ofisimin çevresindeki binaların yedisini tamamen yerle bir ettiler. Ofisime de kurşun yağdırdılar. Ne sanıyordunuz? En önemlisi de bize karşı Amerikan silahları kullanıyorlar.

* Sizi öldürmeye çalıştıklarına inanıyor musunuz?

Arafat: Siz ne sanıyorsunuz? Son 24 saattir sürekli olarak bizi bombalıyorlar. Tesadüf mü? Amerikalılar'ın Arafat zarar görmeyecek dediklerini söylüyorlar. Bu Arafat'ın mı, yoksa halkımızın, benimle (Eski İsrail Başbakanı İshak) Rabin'in bedelini yaşamıyla ödediği anlaşmanın sorunu mu?

* Powell şiddeti durdurma çağrısı yaptı. Şiddeti durduracak mısınız?

Arafat: Bunu bana tamamen kuşatma altında olduğum sırada mı soruyorsunuz? Mükemmel bir gazetecisiniz. Mesleğinize saygınız olsun.

* Size basit bir soru sordum.

Arafat: General Yaser Arafat'la konuşurken dikkatli olmalısın. Kes sesini! Bu tür sorularla İsrail işgalinin terörist faaliyetlerine ve İsrail'in işlediği suçlara yardımcı oluyorsun. Adil olun. Neden böyle bariz hatalar yapıyorsunuz? Teşekkürler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır