kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ben de leopar kadınıyım

Her yaz mevsim dönümünde, alır beni bir telaş. Bu yaz mevsimi moda ne?. Siz beyler ve genç baylar, böyle bir derdin ne olduğunu bile bilmezsiniz! Bizim hanım olarak yaşamda çektiklerimiz, sizin çektiklerinizi ikiye katlar, ikiye!

Örnek vereyim, daha kar ve yağmur yağmaya devam ederken, Bolu'ya zincirsiz yaklaşma şansınız çok uzakken, gazetelerimiz başlar; "Bu yazın kadını frapan ve sarışın olacak!"

Siz karmakarışık dolapta kaşkol ararken, biz başlarız frapan analizlerine... 'Fuşa'... İşte beni benden alıp götüren bir kelime... Nasıl bulmuşlar, tam 'cuk' oturan bu kelimeyi? Kimbilir hangi derin yabancı lisandan uyarlanmış bir ayarlama abidesi!

Herkes denesin şu anda lütfen, hep beraber: Ffffuuuuuu....Şşşşaaaaa!

Anlatabildim mi? Sanki bir garip daveti var bu rengin...

Her yaz, ne giyeceğiz, hangi renkler moda? Bu yaz beni benden alıp götüren bir moda daha var, geçenlerde Bolu'da zincirleme kaza oldu ya, hani beklenmedik kar yağışından? İşte o gün çoğu gazete ilan etti, "Bu yazın kadını leopar!"

Bilemezsiniz bu beni nasıl mutlu etti.

Bu kadar çabuk ve kesin etkilenmem nereden ileri geliyor, tam kestiremiyorum. Ama kesin çok etkileniyorum. Muhakkak ruhumda bir kedilik, bir mırnavlık, bir ters dönmüş u misali sürtünme, bir tırnak geçir, bir bırak, bir geçir, bir bırak, tüm bu esnada en alt katta durmadan çalışan eski kalorifer sesi misali, bir bitmez tükenmez gürültü... İşte, o benim işte!!

Her kedi olmaz ama. Hayır efendim, bir gözü mavi, bir gözü yeşil beni hiç ilgilendirmez, sarı sarman? Haydi canım... Siyah kedilerin uğursuzluğuna inanmış çok arkadaşım var, ancaakkk, kedi tekirdi derseniz, akan sular durur!

Niçin? Neden?

Çünkü 'tekir' soyunun izini gururla taşır.

Leopar desenli ne görsem alma hastalığım var. Dünya modacıları bunu keşfettiler sanırım, her şeyin leoparını yapıyorlar. Sanırım leopar ile ilk tanışmam 8 yaşımda, annemin kendine aldığı bir leopar empermeyabl (yağmurluk) ile başladı!

Biraz büyüyüp, kendime gelince piyasada leopar ne var ne yoksa süratle biriktirmeye başladım. Tüm iç çamaşırları, 389 adet leopar desenli eşarp, pardon fular, 32 leopar desenli çorap, 14 leopar desenli eldiven, 43 adet değişik leopar desenli mayo, 22 gözlük çerçevesi, 66 dolma kalem, sayısız çanta, mendil, çeşitli terlikler, yastıklar, perdeler, duvar kağıtlarım, sıcak tencere tutacağı, kapı önümdeki paspas, balkondaki mandal tutacağı torbası, çocuklarım bebekken leopar deseninde dikebileceğim her şey; zıbınlar, cibinnikler, battaniyeler, bebek mama tabakları, gugulu lastik leopar oyuncaklar, leopar örülmüş patikler... Eşime ise ancak iki leopar kravat alabildim. Çünkü üçüncü paketi açıp da gene leopar kravatı görünce, "Sanırım boşanma zamanı geldi" dedi ve ben kendime gelip derhal o üç kravatı ondan alarak, çocuklara gece uyurken üşümesinler diye çene altı bağlanan kulaklık yaptım.

Bu yaz benim gibi çok hanıma rastlayacaksınız beyler, sanırım biz bu konuda kendimizi tutamıyoruz.

Faks yollayıp ev istemeyin!
* Çok faks ve e-mail yağıyor, başa çıkamıyorum. Hepsini okuduğumdan emin olunuz. Ama isim ve adressiz mesajlara cevabım yoktur.

* Bana faks yollayıp para, ev, hatta 'yazlık' istemeyiniz.

* Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki Zeytin Pres'i Bademli Gökçeada'dan değil, İzmir'in Dikili ilçesi, Bademli Köyü'ndenmiş.

* Bahçelievler'deki döşenmemiş doğalgaz konusunda IGDAŞ Genel Müdürü Süreyya Polat aradı ve 2003'de eksik kalan sokakların doğal gaz sistemiyle teçhizatlandırılacağını müjdeledi. Selam olsun Çayır Sokak sakinlerine!

Megastar olmak istiyorum
* Megastar - İstanbul

22 yaşında özel üniversitede öğrenciyim. Hayalim ise şarkıcı olmak. Güzel de dans ediyorum. Besteler yapıyorum. Söylemesi ayıp en yakışıklı star'lara benzetirler beni hep. Sesim fena sayılmaz. Hocalar "değişken sesin var" deyip hep korolara dahil ettiler. O derece yani. Pop sanatçısından iyidir. Ne yapmalıyım?

* Bazen mesajlarınızı okurken çok gülüyorum. Senin mesajın da bana şu yağmurlu günde kahkaha getirdi. Alay ettiğimi sanma sakın. Yukarıda mesajını tekrar okursan, bazı noktaları düşünmeni istiyorum. En yakışıklı starlara benzetirler beni dediğin zaman acaba kime benziyorsun diye merak ettim. Benim için önemli olan senin 'sana' benzemen. Ben kimsenin kimseye benzetilmesini sevmem. Bak ismini bile megastar yazıyorsun. "Başkası olma, kendin ol, sen böyle daha güzelsin..." şarkısını unutma! Hocalarına bir sorsana "Sesim değişken derken neyi kastediyorsunuz?" diye. Bunu ancak onlar cevaplandırabilirler. Sesini beğeniyorlar mı? Popa gider mi? Şayet cevaplar olumluysa, eğitimine devam ederken en aşağı iki yıl şan dersleri al. İnan bana şarkıcılık mesleğinde buna çok ihtiyacın olacak. Mezun olur olmaz da, hâlâ hayalini şarkıcılık süslüyorsa, hiç olmazsa basacağın bir basamak olur.

Cine5 paramı iade eder mi?
* İstanbul'dan M. S. Baloğlu

İki sene CINE5 kullandım. Sonra vazgeçtim. Bildirdim. Decoder'ı geri vermemiştim. Kullanmadığım devre için 13 milyon TL istediler. Hem verdim, hem decoder'ı bıraktım hem de paramı geri istedim. Ocak/Şubat'da iade edeceğiz dediler ama hiç ses yok. Paramı nasıl alabilirim?

* Demek sadece "kullanmıyorum" yetmiyor. Anında decoder geri gitmeli. Çünkü o zaman zarfında başkasına kiralayabilirler. Paranı iade edeceklerini belirtmeleri çok iyi. Bu mektubu okuyunca işler belki süratlenir. Türkiye'de her konuda para iadesi olunca vitesler 1'e geçiriliyor. Aslında yıllar önce CINE5 ile ben de benzer bir gecikme yaşamıştım. Ancak, sonunda aldım. Seninkini de verirler bence.

Kalkınmada para mı önemli eğitim mi?

* Merzifon'dan Gamze Cesur

Merzifon Anadolu Lisesi'nde ikinci sınıf öğrencisiyim. Münazara konumuz "Toplumun kalkınması için eğitimin mi yoksa paranın mı önemi vardır?" Ben eğitimi savunacağım... Neler söyleyeyim?

* Çok güldüm mesajına Gamze! A be güzelim ben buna cevap verirsem, senin her sabah okula gitmen ne işe yarayacak? Lise 2. sınıfta bu durumlarda artık tek başına karar verecek konumda olmalısın. Yapacağından da hiç şüphem yok! Okullarda yapılan münazaralar diğer derslere eş orantıda değerlidir unutma.

Ayşe ÖZGÜN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır