kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karanfil Böreği

Birinci yufkayı serip üzerine sütü ve sıvıyağı fırça yardımı ile sürelim. İkinci ve üçüncü yufkayı, birincinin üzerine serip aralarına ve son yufkanın üzerine de süt ve sıvıyağ sürelim. Kalıplardan daha büyük bir bardak ya da kase yardımı ile üst üste dizdiğimiz yufkalardan 16 tane yuvarlak parçalar kesip çıkaralım.

Kalıpları margarinle yağlayıp, un serpiştirelim. Unun fazlasını silkeleyelim. Yuvarlak kesilmiş olan parçaları kalıplara yerleştirelim. Peyniri ezip içine yumurta akını ilave edelim ve karıştıralım. Kalıptaki yufkaların ortasına peynirli malzemeyi yerleştirelim. Üzerine tekrar 3 yufka üst üste olduğu halde kesilen başka bir yuvarlak parça yerleştirelim. Yufkaların uç kısımlarına 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile karıştırılmış umurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Börekleri kalıplardan çıkarıp servis yapalım.

Malzemeler
* 3 adet (geniş boy) yufka

* 1 çay bardağı süt veya su

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 100 gram beyaz peynir veya çökelek

* 1 adet yumurtanın akı

* Küçük tart kalıpları veya muffin kalıpları

* Üzeri için:

* 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ

* 1 adet yumurtanın sarısı

Emine BEDER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır