kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mahallenİn MuhtasarlarI

Malum vergi ayındayız. Vergi ayı olunca "Mart kapıdan baktırır, defter evrak yaktırır" diye düşünen de var, "kaçırsam kaçırsam bedavaya ne kaçırsam" diyen de... Sözün özü, her yerde komik muhabbetlerin döndüğü kesin...

ADAM - Off of..

KADIN - Necati.. Yemeği beğenmedin galiba.

A- Hı? Yok yok güzel.

K- Bana bak yemek dedim de aşçının maaşını ver artık istersen.. Bu ay da vermezsek önümüzdeki ay bu beğenmediğin yemeği de bulamayacaksın ona göre..

A- İyi ya Mukaddes, sen yaparsın.

K- Ben mi? Oh my God. Sosyetenin kulağına bir gitse şu dediklerin bu köşkten adımımı atamam valla. Zaten atasım da yok ya neyse..

A- O niye Mukaddes?

K- Niyesi var mı Necati? Aylardır aynı kıyafetleri giyiyorum davetlerde. Yakındır Hıncal Uluç tarafından haftanın rüküşü seçilicem o olacak. Merdivencizadelerin gelini Şermin geçenlerde seçildi de kızın sağ tarafına inme iniyordu valla.

A- Sen ne diyorsun Mukaddes ya?! İşler nasıl diye sorduğun yok. Ben diyorum hadımım sen diyorsun bu seferki oğlan olsun. Eski günlerimizdeki şaşaayı unutsan iyi olur. İşlerim çok kötü.

K- Önümüzdeki ay Paris'e gidemeyecek miyiz yani ?

A- Kaçacak yer ararken belki gideriz. Tabii uçağımız düşmezse. Her işim ters gidiyor Mukaddes. İki ihaleye girdik, ikisini de kaybettik. Bugün atölyelerden biri yandı. 2 işçi ağır yaralı. İkisi de sigortasızdı üstelik. Bir dakika telefonum çalıyor. Evet.. evet.. Hepsi mi? Allah kahretsin.

K- Ne oldu Necati? Kötü haber mi?

A- Karadeniz'de gemilerim batmış. Ne yapıcam ben Allahım?

K- Benim aklıma bi şey geliyor ama yapar mısın bilmem. İnanç meselesi. Geçen, dernekte Pervin anlatıyordu. Bi arkadaşlarının durumu senden de kötüymüş. Vergisini vermiş. İşleri düzelmiş.

A- Ben vergimi veriyorum Mukaddes.

K- Ben esas vermen gereken vergiden bahsediyorum Necati. Yani kaçırmadan falan.

A- Ohaaa.. Yok artık.

K- Valla sen bilirsin.

A- Kuruşu kuruşuna vergi vermek ha. Bana bak Mukaddes yaparım ama bi şartla.. Dernekte çeneni tutacaksın. Vergi verdiğim milletin kulağına bi giderse bozuşuruz bak.

K- Aşkolsun Necati. Hiç yapar mıyım?! Hadi gülsün şimdi yüzün. Yarın ilk iş vergi dairesine gidersin. Olur biter. Başımızın gözümüzün sadakası olsun.

Günlükler
Tek sevgilim günlük, Çok dertliyim bebeğim. Bu karı kısmı beni delirtmek için mi var anlamıyorum. Alayına şarkı yapıyorum yine de yaranamıyorum. Bir tanesi tuttu, ben farklıyım bana oratorya yaz. Ulan dedim sen hangi entelle takılıyorsun, bu ağızları kimden öğrendin. Ver sopayı ondan sonra. Onları döverken harcayacağım enerjiyi çi küfteye versem tüm Türkiye çi küfte yer be. Ama şikayetçiyim bu karılardan. Onları döverken sağ elim sakatlandı. Hastaneden "1 ay mangal yapamaz raporu" verdiler. Tazminat davası açmazsam şerefsizim. Ayrıyeten dövdümse ben dövdüm gardaşım. Elime koluma sağlık. Biri karı gibi dansediyor, kan beynime sıçrıyor, öteki Türkiye Güzellik Yarışması'na çıkıyor mayoyla. Ben dövmeyeyim de kim dövsün. Ne diyordu Sezen, aşk için dövmeli, aşk o zaman aşk... Yalan mı? Cevap versene günlük... Bak susuyor hâlâ. Ulan ben şimdi senin sayfalarını yırtmaz mıyım?...

Rüyalarda buluşuruz
Rüya: Geçen gece hayır olsun, rüyamda Hawaii'de güneşleniyorum. Birden etrafımı bir takım kişiler sarıyor ve bana havai fişek veriyorlar. Ben havai fişeklerimle Hawaii'den ayrılıp Tokyo'ya gidiyorum. Tokyo'da da bana bir çift tokyo veriyorlar. Bu sırada birden kendimi Hindistan'da buluyorum. Burada da hindistan cevizi veriyorlar. Ben bu ikramlardan sıkılıp kaçarak Mısır'a gidiyorum. Mısır'da da bana kaynamış süt mısır veriyorlar. Rüyamı yorumlar mısınız?

Tabiri: Sakın bu yakınlarda Tokat'a gitmeyin.

Meraklı köfteci
Algıda Seçicilik oluyor da Vergide Seçicilik niye olmasın?

Tarihte bugün
30 Mart 1523 - Elektrik bulundu. Ay sonunda fatura gelince elektrik bulunduğu yere geri bırakıldı.

Hakan UTKU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır