kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kuaförler hakkında çok gizli bilgiler

Light hafiye: Kendini Mag Ryne sanıp mucize bekleyenlere, esmer kadınların 'sarı saç istiyorum ama doğal dursun' lafına sinir oluyorlar. Kim bahşiş verir kim vermez daha saç kesilirken anlıyorlar

Saçınızı yıkayan, boyayan veya kesenlerin gerçekten sizin hakkınızda neler düşündüğünü biliyor musunuz? Ya da orada kaç para bahşiş vermeniz gerektiğini? Karar vermesi zor değil mi, keşke okullarda okutulsaydı. Kuaföre gittiğinizde aklınızdaki soruların cevaplarını sizin için sordum. İşte Nişantaşı'ndaki bir kuaförden sizin için aldığım gizli bilgiler:

* Kendine hiç yakışmayan bir saç modeli kestirmek isteyen bir müşteriniz için neler düşünür, onu bu fikirden caydırmak için ne söylersiniz?

Bazıları gerçekten aynaya bakmadan geliyor. Kaç kadın kendini Mag Ryne'a benzetiyor bir bilseniz! Hayallerin de bir limiti olmalı canım... Ama iş iştir. Saçın kesimi, fönü bittiğinde kötü durmasının suçunu bana yüklemeyecek olsalar istedikleri modeli hemen keserim, ama o modelin ona yakışmayacağını da söylerim. Ama herkes gerçeklerden hoşlanmıyor, ben de genelde şöyle cevap veriyorum: "Şekerim saçlarında böyle kesin bir geçiş seni sarsabilir, ben sana daha yumuşak bir model keseyim biraz kullan beğenmezsen söz senin istediğini yapacağım."

* Türk kadını saçlarından en çok neye takılıyor?

Sarı saça kafalarını takmışlar. Esmer olsa bile sapsarı saç istiyor. Sonra da 'doğal dursun' diyor. Benim de işime geliyor. Her hafta dip boyaya geliyorlar. Ama sanatsal açıdan tasvip etmiyorum tabii ki.

* Müşterilerden bol bahşiş istediğinizde ne gibi imalarda bulunursunuz?

"Sana hem röfle, hem kesme, hem bakım yaptım ama sadece boya parası alıyorum" deyince onlar mesajı alıyorlar.

* Müşteriler tarafından oranıza buranıza bahşiş sıkıştırılması sizi rahatsız etmiyor mu gerçekten?

Valla zamanla alışıyor insan. Hepimiz para için çalışıyoruz değil mi? İlk başlarda kendimi dansöz gibi hissetmiştim!

* Sizin için makul bahşiş miktarı ne kadar olmalı?

Ben şahsen kasaya ödenen paranın yüzde 10-15'ine alışığım, tabii üstüne de iyi bahşiş denir. Fena olmaz.

* Bir gün içinde o kadar çok kişi bahşiş veriyor ki, kimin ne kadar verdiği, kimin hiç vermediğini karıştırmıyor musunuz?

Bu konu da zamanla gelişen bir yetenek.. Müşteri daha parayı koyarken, bakmadan ne kadar olduğunu hissedebiliyorum artık. Vermeyenleri de asla atlamaz ve unutmayız merak etmeyin...

* Çekinip de vermeyenleri, vermeden kaçanları nasıl ayırt ediyorsunuz?

Çekinenleri zaten saçları yapılırken anlarız. Pek konuşmazlar, sıkıntılı olurlar.

ONUN GİBİ GİYİNMEK

150 milyon liraya Selin Toktay şıklığı
SELİN Toktay incecik bedenine ne giyse yakışıyor değil mi? Gündelik hayatında podyumda giyindiklerinden çok farklı giyinen Selin, bu haliyle de bizlere daha yakın geliyor.

DOĞRU MU YANLIŞ MI?

Penelope Cruz perçemden vazgeç
Penelope Cruz'un dudakları öne doğru çıkık ve dolgun, kocaman siyah gözlerini de atlamamak lazım tabii. Bu özelliklerinin yanı sıra suratı çok küçük, kaşık kadar denebilir. Bu yüzden saçlarını perçem yaptığında daha karanlık ve basık bir görüntüsü oluyor. Doğru olan, alnı açık saçlar kullanması.

EN YENİ 'YENİ'
Christian Dior'dan pembe ve sarı kalemler... 'Mango look' serisi keskin gözler ve ölçülü bakışlar yaratıyor. Far ve göz kaleminizden sonra sarı veya pembe renkteki kalemi kullanarak gözlerinizin çok daha belirgin olmasını sağlayabiliyorsunuz. Fiyatı:29.000.000 TL

HAFTANIN

Selülit kremleri
Yaz kapıda, gene selülitlerle savaşma zamanı geldi çattı. Bu hafta en çabuk ve en etkili sonuç veren 5 selülit kremini sizler için seçtim.

Clerins lift Minceur Anti Capiton 54.000.000 TL

Christian Dior Body Light 59.000.000 TL

Shiseido Advenced Essential Energy 64.500.000 TL

Elizabeth Arden Cellulite Skin Treatment 77.000.000 TL

Galenic Elancil Extrem Minceur 49.500.000 TL

Püsküllü çanta
Püskul güzeldir. Kızılderili modasının en çarpıcı örneği kahverengi güderiden püsküllü çantalar Hotiç'te mevcut. Unutmayın, çapraz asacaksınız. Fiyatı: 39.000.000 TL

Jean blaser
Klasik blaser ceketlere rakip olarak çıkan jean blaser'lar iş kıyafetlerinin vazgeçilmezi olacak. Hemen bir tane edinin. Fiyatı: 67.900.000 TL Mango'da.

ALMAZSAM ÇILDIRIRIM!

Dantel şart
Bu sezon çok moda olan karpuz kollu, belden büzgülü, hakim yaka dantel bluzların en gösterişline Top Shop'ta rastladım. Fiyatı: 55.000.000 TL

Tülin KERMEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır