kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dünyayı boyuyor

Keban Otel'in sahibi Aynur Daşdan, 15 yıl önce hobi olarak başladığı cam-ahşap-seramik boyama uğraşında bugün dünya çapında bir sanatçı seviyesine ulaşmış bulunuyor

Keban Otel'in sahibi Aynur Daşdan, camdan ahşapa, seramikten duvara her şeyi boyuyor. 15 yıl önce hobi olarak başladığı bu alanda şimdi üç katlı atölyesi, iki butik dükkanı ile gerçek bir profesyonel gibi çalışıyor, yurtiçinde sergiler açıyor, yurtdışında yarışmalara katılıyor. Eskiye ve antikaya merakının giderek masraflı bir hal almasıyla kendi antikalarını kendi yapma isteği ile yola çıktığını söyleyen Daşdan, üç katlı atölyesinin dış cephesinden iç duvarlarına kadar her yerini kendi el emeği ile boyadığını vurguluyor.

Aynur Daşdan'ın, boyadığı cam, ahşap ve özellikle de porselenleri görünce etkilenmemek mümkün değil. Bu uğraşın yanı sıra çok yoğun tempolu başka bir işi de yürüten Aynur Daşdan önce cam üfleme sanatına merak salmış ancak bu işin pek kadınlara uygun olmadığını görerek porselen boyamaya geçiş yapmış. Bu konuda katıldığı kursun sonunda düzenlenen sergide boyadığı parçaların hepsi satılınca da, "Ben artık bundan sonra ne olsa boyarım" demiş.

Dünya el sanatlarımızdan habersiz
Yaptığı işler önce yakın dostlarının dikkatini çekerken zamanla geniş kesimlerden talep gelmeye başlamış ve özellikle kurs isteyen çoğalmış. Bunun üzerine 1991'de "El'art" isimli atölyeyi kurmuş. Atölyeyi kurmasının bir sebebi de İtalya'da katıldığı bir yarışmada yaşadıkları. Dünyanın dört bir yanından gelen el sanatçılarının katıldığı bu yarışmada Türkiye'den geldiğini duyunca çok şaşırmış herkes. "Üstelik şaşıranların arasında Avustralya, Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelenler de vardı. Dünyanın bizim bu kadar güzel el sanatlarımızdan habersiz olması beni çok üzdü. Yarışmadan dönünce bu konuda bildiklerimi paylaşmaya karar verdim" diye anlatıyor.

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır