kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Pisti yap yarışı kap

Türkiye'de F-1'e büyük bir ilgi olduğunu belirten Bernie Ecclestone "Tek şart pist. Pisti yapın, 2005'te Formula sizindir" dedi. Trilyoner işadamı Ecclestone Kartal'da kendisine yaptırdığı tekneyi görmek için daha önce de İstanbul'a geldiğini söyledi

Dünyanın en önemli ve en çok seyredilen spor organizasyonlarından Formula-1'in patronu Bernie Ecclestone dün özel uçağıyla İstanbul'a geldi. Kartal'da yaptırdığı özel tekneyle ilgili çalışmaları görmek için gelen Ecclestone, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Formula-1 organizasyonundaki şansıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunun altını çizen Ecclestone, "Türkiye'nin bir Formula-1 yarışına evsahipliği yapma konusunda hiçbir dezavantajı yok. Tek şart pistin yapılması. Formula-1'in sponsorları ve üretici firmalar da Türkiye'ye sıcak bakıyor" dedi.

"RUSYA BAŞKA SİZ BAŞKA"
Rusya'ya Formula-1 izni verilmemesinin Türkiye'yi nasıl etkileyeceği sorusuna, "Türkiye'nin adaylığı Rusya'yla bağlantılı değil. Bundan önceki örneklerin genelinde hükümetler pistin yapılmasına yardımcı oldular. Türkiye'de de böyle olacağına inanıyorum" yanıtını verdikten sonra şöyle devam etti: "Mümtaz Tahincioğlu 2005'i hedef gösteriyor. Bence çok mantıklı. Formula-1, Türkiye'ye hem turist hem de para çekecektir. Ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'de insanların Formula-1 ve motorsporları konusunda bilgileri var. Bu önemli bir avantaj. Örneğin biz Malezya'ya Formula-1'i götürdüğümüzde halkın böyle bir şeyden haberi yoktu." Ecclestone, bu sezon ile ilgili de ilginç bir değerlendirme yaptı.

SCHUMACHER'İN İŞİ ZOR
"Michael Schumacher'in 5'inci şampiyonluğu elde etmesini isterim. Ama görünen o ki, bu kez işi hiç de kolay değil." Daha sonra söz alan Mümtaz Tahincioğlu ise, "Sayın Ecclestone daha önce özel nedenlerle Türkiye'ye 3-4 kez geldi. Ama bu kez artık bir mesaj vermesi gerekiyordu. Türk medyasının önünde düğmeye bastı. Şimdi biz 29 Nisan'da yetkililere ve medyaya bir prezantasyon yapacağız. Burada gerekli mercilerden olumlu yanıt alırsak pist konusunun üzerine gideceğiz; 2004 eylülünde Formula-1 yetkilileri Türkiye'ye gelip pisti inceleyecek ve 2005 için uygun olup olmadığını bize söyleyecek. 29 Nisan'da yukarıdan olumsuz bir yanıt alırsak artık bu işin peşinden gitmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

ÜÇ MİLYAR DOLARLİK ADAM
Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone 1930'da İngiltere'nin İpswich kentinde doğdu. 16 yaşında okuldan ayrılarak iş hayatına atılan Ecclestone 19 yaşında ciddi bir motosiklet kazası geçirerek çok sevdiği pistlere veda etmek zorunda kaldı. İlk Formula-1 takımını 1958'de satın alan Ecclestone 1975 yılında 4 arkadaşıyla birlikte F1 takım sahipleri federasyonunu (FOCA) kurdu. Bundan 1 yıl sonra Formula 1'in yayın haklarını eline geçiren federasyon, Ecclestone'nun 1978'de yönetim kurulu başkanı olmasıyla büyümeye başladı. Ecclestone ailesi halen federasyonun yüzde 50'sini elinde bulunduruyor.

Dünyanın den pahalı evi onun
Formula-1'in patronu Bernie Ecclestone dünyanın en pahalı evini satın alarak rekorlar kitabına girdi. 71 yaşındaki trilyoner işadamı Londra'nın Kensington bölgesindeki 20 bin metrekarelik açık alanıyla saray yavrusu olan ev için tam tamına 160 trilyonu gözden çıkardı.

İÇİNDE YOK YOK
19'uncu yüzyıldan kalan ancak sahibi İranlı kolleksiyoncu David Halili tarafından 1995'ten beri restore edilen evin avlusunda geniş bir havuz, devasa bir çeşme ve altında 20 aracın girebileceği büyüklükte bir garaj yer alıyor. İçinde Türk hamamı ve Roma tarzı süslemeler bulunan evin mermerleri Tac Mahal'de kullanılan mermerlerin aynısı ve hususi olarak Hindistan'dan getirildi. Yeni evine Hırvat eşi ile önümüzdeki sene taşınmayı düşünen Ecclestone'nun yeni komşuları arasında Brunei Sultanı ve Suudi Arabistan Kralı Fahd da yer alıyor.

Mert AYDIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır