kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sultan'dan villaya 1 trilyon 100 milyar

Türk Sineması'nın "Sultan"ı Türkan Şoray, bugün oturduğu villanın "resmen" sahibi oluyor. Şoray ile Adlı'nın torunları arasındaki villa ihtilafını, her iki tarafı da yakından tanıyan eski bir siyasinin çözdüğü öğrenildi.

Rüçhan Adlı'nın torunları Gökhan ve Rüçhan Volkan Adlı, "Dedemizin villasında bedava oturuyor" diyerek mahkemeye başvurmuşlardı. Şoray, önceleri villanın kendisine ait olduğunu söylemişti. Ancak daha sonra, Adlı Kardeşler mahkemeyi kazanmıştı. Etiler sırtlarındaki villanın 1 Nisan 2001 tarihinde 1 trilyon 100 milyar lira açık artırmayla satışa çıkartılmasına karar verilmişti. Bunun üzerine harekete geçen Türkan Şoray, Adlı Kardeşler'e villanın parasında indirim yapmasını istedi. Bu da gerçekleşmedi. Sanatçı, sonunda avukatları aracılığıyla Gökhan Adlı'ya işi açık arttırmaya bırakmamaları teklifinde bulundu. 1 Nisan'dan önce Adlı'nın talep edeceği miktarı ödeyecekti. Gökhan Adlı, villaya değer biçilen taban fiyatını yani 1 trilyon 100 milyar TL'yi istedi.

FİYATI KATLANABİLİRDİ!
Ancak 700 milyar TL'yi garantilemesine rağmen bir türlü 1 trilyon 100 milyar TL'yi denkleştiremediğini söyleyen Şoray, araya Adlı Ailesi'nin de kıramayacağı eski bir siyasetçiyi soktu. Siyasetçi, Gökhan Adlı'dan, Şoray'ı üzmemesini rica etti. Görüşme sırasında Adlı, Şoray'ın kendilerini oyaladığını anlatınca işler değişti. Aslında Sultan'ın mali durumu bu miktarı karşılamaya engel değildi. Bunu duyan siyasetçi tekrar Şoray'la görüştü ve meselenin daha fazla uzamadan, tatlıya bağlanmasını istedi. Çünkü villa açık artırmayla satışa çıkartılırsa fiyatı 3 trilyona kadar çıkabilecekti. Hemen telefona sarılan Şoray, Gökhan Adlı ile konuşup, ödemeyi yapacağını söyledi. Şoray, bugün 1 trilyon 100 milyar TL'yi ödeyecek ve kızı Yağmur ile birlikte oturduğu villanın tamamına sahip olacak.

PARAYI BUGÜN VERİYOR
Ünlü sanatçı ile yıllarını paylaştığı Rüçhan Adlı'nın torunları arasındaki villa ihtilafını, son anda devreye giren

HATIRLI BİR MİLLETVEKİLİ ÇÖZDÜ

BERABERLİKLERİNİN SİMGESİYDİ
Villa ile ilgili gelişmeler dünden bugüne şöyle: Türkan Şoray, kendi tasarrufu ile 1979'da, villanın inşaatını başlattı. Kaba inşaat 1983 yılında tamamlandı. Ancak aynı yıl, Cihan Ünal ile evlenmeye karar veren sanatçı, villanın yarısını uzun yıllar büyük bir aşk yaşadığı Rüçhan Adlı'ya devretti. O tarihe kadar Beşiktaş Tapu Müdürlüğü'nde yalnızca Şoray'a ait olan tapunun yüzde 50''si Adlı''nın üzerine geçirildi. İnşaatın kalan kısmını Adlı tamamladı. Üst iki katında Şoray'ın, giriş katında ise Rüçhan Adlı'nın yaşadığı villa, bir anlamda ikilinin birlikteliğinin simgesiydi.

İKİ TORUN: BEDAVA OTURUYORDU
Rüçhan Adlı, vefat edince, villadaki hakkı, miras yoluyla oğlu Şevket Adlı'nın üzerine geçti. Şevket Adlı, Sultan'a hiçbir sorun çıkarmadı, "Siz rahatınıza bakın. Biz o villaya taşınmayacağız. Ayrıca babamızın kaldığı alt katı da kullanabilirsiniz" dedi. Ancak 1999'un aralık ayında bu kez de Şevket Adlı vefat etti. Şevket Bey, iki kez evlenmişti. Miras hakkı çocuklarına, yani Rüçhan Bey'in torunlarına geçti. Gökhan ve Volkan Adlı, "Dedemizin Boğaz manzaraları villasında bedava oturuyor. 150 bin dolar kira borcu var" diyerek Şoray hakkında dava açtılar.

Sinan ÖZEDİNCİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır