kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kadınlar gücü sever!

400 beygir gücündeki Maserati kadınların gözdesi çıktı. Her yıl yollara çıkan 3 bin aracın yüzde 10'unu kadınlar alıyor. İtalyanların ünlü markası Maserati'nin Coupe modeli Roma'da tanıtıldı.

Maserati 3200 GT'nin geliştirilmiş modeli olan Maserati Coupe'nin motor gücü artırılırken, tasarımı ABD'li tüketiciler gözönüne alınarak yapıldı. Maserati'nin Teknik Direktörü Roberto Corradi'nin çizdiği hedef de bunu doğruluyor. Bu yıl 3 bin 500 adet Maserati üreteceklerini açıklayan Corradi, "En büyük pazarımız İngiltere. Uzun yıllar sonra ABD pazarına giriyoruz ve iddialıyız. Yaklaşık 1.200 Maserati satmayı hedefliyoruz" diyor.

İtalya'da "Maserati'nin babası" olarak tanınan Corradi'nin spor otomobille ilgili 2 önemli tespiti var: "Masareti satın alanların yüzde 10'unu kadınlar oluşturuyor ve otomobili satın alanların yarısı motorun gücüne kapılarak tercihini bu yönde kullanıyor."

Maserati Coupe'de 4 kişi rahatlıkla yolculuk edebiliyor. 390 beygir güç üreten 4.2 litrelik motora sahip Maserati Coupe'nin düz ve Cambiocorsa adı verilen otomatik vites seçenekleri var. Cambiocorsa'da Formula 1 araçlarındaki şanzıman sistemi bulunuyor. Yukarı ve aşağı yazan kollar yardımıyla aracın vitesi değiştiriliyor. 6 ileri vitese sahip araç 100 km/h'ye 4.9 saniyede ulaşıyor. Maksimum sürati 285 km ile sınırlandırılan Maserati Coupe, 1 kilometreyi 23.5 saniyede katediyor.

NİSAN'DA GELİYOR
Maserati'de güç ve hızın yanı sıra konfora da önem verilmiş. Tamamen el yapımı olan deri döşemeler ve ön konsol, otomobilin adeta bir terzinin elinden çıktığı görüntüsünü veriyor. Kişiye özel otomobil yaratan şirket, 3 milyon farklı renk kombinasyonu uygulayabiliyor. Nisan'da Türkiye'ye ithal edilecek spor otomobilin düz vites versiyonu 113 bin dolar, otomatik viteslisi ise 120 bin dolardan satılacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır