kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bir Bilişim Gurusu: YÖRE

1996 yılında kurulan Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş, Türkiye'nin bilişim sektöründeki lider kuruluşlarından... Şirketin Genel Müdürü Tunç Özbilgin, kuruluş amaçlarını "21. yüzyılda değişen bilgi erişim, kullanım ve sunum ortamları için iş ortaklarına ve müşterilerine internet servis sağlayıcılığına ek olarak grafik tasarımdan veritabanı tasarımına, yazılım altyapısı geliştirmeden banka bağlantılarına kadar en güvenilir ve en hızlı çözümleri sunmak" diye açıklıyor.
Özbilgin, hedefleri ise şu kelimelerle ortaya koyuyor: "Bu çözümlerle ilgili hizmetlerin devamlılığını sağlamak ve müşteri odaklı kendi çözümlerinin güncelliğini sağlayacak yeni teknolojileri üretmek. Yeni teknolojileri üretebilecek kaliteli kadrosunu genişletmek, kesintisiz personel eğitimi ile dünya standartlarında ve daha üzerinde ürünler hazırlamak. Bu kalite anlayışı ile lider olduğu elektronik yayımcılık ve yazılım geliştirme sektörlerinde bütün 'ilklere' imzasını atmak."

İlklere imza atmayı kendilerine ilke edinen Yöre Elektronik Yayımcılık'ın yönetimi ise şu isimlerden oluşuyor:

* Genel Müdür: Tunç Özbilgin

* ARGE ve Yazılım yöneticisi: Hakan Kalyoncu

* Personel ve Finans yöneticisi: Engin Aydalga

* Grafik Bölümü Şefi: İbrahim Uzel

GENÇ VE DENEYİMLİ
Yöre, tasarım konusunda başarısına ek olarak iletişim ve ağ yapısı alanında program yazan ve uygulayan son derece gelişmiş bilgi birikimine sahip, internet hizmetleri konusunda uzmanlaşmış ekipleri bünyesinde barındıran bir kuruluştur. Bu kadro ile internet ve intranet uygulamalarında sadece standart programlar ve yöntemler değil kendi bünyesinde ürettiği çözümleri de sunabilen çok az sayıda şirketten biridir.

Toplam 20 kişilik kadrosunda;
* 5 kişiden oluşan sistem tasarım, geliştirme, kodlama ve test ekibi

* 5 kişiden oluşan grafik tasarım ve uygulama ekibi ( bu ekip tasarımların web ortamına aktarılması için gerekli programlama ve kodlamayı kendisi yapma yeteneğine sahiptir)

* 3 kişiden oluşan güncelleme, yayın kontrol ve test ekibi (3 vardiya halinde 24 saat)

* 7 kişiden oluşan satış, destek ve idari ekipleri barındırmakta ve kaliteli hizmetini sürdürmektedir.

Yörenin sunduğu hizmet başlıklarından bazıları aşağıda özetlenmiştir

WEB HİZMETLERİ

* Grafik/Tasarım hizmetleri
Web sitesi planlanması, kurulması ve yayımı: Planlanan web sitesinin taslak grafik tasarımı, html veya gerekli herhangi bir dilde ( dhtml, java, flash macromedia vs..) kodlanması ile internete hazır hale getirilmesi Yöre grafik ve html ekibi tarafından yapılır. Tasarımı tamamlanmış, sayfaları hazırlanmış web sitesi Yöre sunucularına aktarılır ve istenildiğinde yayıma açılır.

* Güncelleme hizmetleri
Gazeteler, haftalık veya aylık dergilerin güncellemeleri tamamen kendi üretimi bir yazılım alt yapısı ile hiç aksatılmadan yayımlanır. Yine yayımda olan kurumsal, e-commerce vs.. bir web sitesi içeriği, grafikleri Yöre güncelleme, yayın kontrol ve test ekibi tarafından, program altyapısı (CGI, java script, veri tabanı vs.) ise Yöre Bilgi işlem ve yazılım ekibi tarafından güncellenir. Güncellemelerde tasarımla ilgili değişiklik ve müdahale gerektiğinde ise Yöre grafik tasarım ve uygulama ekibi devreye girer.

İÇERİK SAĞLAYICILIK
Günümüzde internetin yoğun kullanımının artması ile oluşan bilgi sağlayan ve sunduğu bilgilerle hayatı kolaylaştıran ve/veya eğlenceli hale getiren web sitelerine ilgi artmıştır. Herşeyi tek bir adreste bulabildiğiniz gibi ilgi duyduğunuz alanlara yönelik detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz sadece o alana yönelik web siteleri oluşturulmaya başlanmıştır. Bu anlamda aşağıda başlık olarak verilen konulara yönelik bilgi içeriği Yöre ekibi ile anlaşmalı olduğu kurumlar sayesinde sağlanabilir. Kültür - sanat Sinema, kitap, tiyatro, müzik, konserler, sergiler vs..gibi alt başlıklarda tüm bilgiler mekan, zaman ve konu çerçevesinde gün gün verilebilir.

* Siyasi haber Günlük siyasi haberleri her gün güncellenir.

* Spor Günlük spor haberleri son dakika haberleri ile her gün güncellenir.

* Hava Durumu 3 günlük hava durumu bilgisi günde 2 kez güncellenir.

* Ekonomi Günlük ekonomi haberleri her gün güncellenir.

* Fal Burçlara göre fallar her gün güncellenir.

PROJE BAZINDA PROGRAMLAMA VE KODLAMA
Tanıtım amaçlı web sitelerinin tasarım ve html aşamasından ayrı olarak web üstünde çalıştırılacak her tür interaktif hareket için projelendirilme yapılır. Bu projede program altyapısının tasarlanması, algoritmasının çıkarılması ve kodlanması yer alır. Programın web ile ilişkilendirilmesi ve çalışır halde teslimi ile proje tamamlanır.

E-TİCARET SİTELERİ/PORTAL ANAHTAR TESLİM ÇÖZÜMLER
Elektronik ticaret sitesi/Portal uygulamalarının ilk aşamada web tasarımının yapılması, veri tabanı uygulamaları ve bu veritabanı ile entegrasyonu, banka bağlantıları ve provizyon çözümleri ile projelendirilir. Bu projenin teslimi ve yayımlanması ile Elektronik ticaret sitesi/Portal uygulaması tamamlanır. Gerekli her tür kullanıcı ve idareci arayüzlerinin hazırlanması Yöre bilgi işlem ve yazılım ekibi tarafından yapılır. İstenirse bu çözümlerin aynı zamanda Koçnet sunucularından yayımlanması, bakımı, koruyucu ve işletim servislerinin verilmesi, tüm site içeriğinin güncellenmesi sağlanır.

YÖRE'NİN TARİHÇESİ
YÖRE'nin geçmişinde kaydettiği başlıca aşamalar şunlardır:

26 Mart 1996: Türkiye'nin ilk Internet Servis Sağlayıcı şirketi olarak hizmet vermeye başladı.

11 Temmuz 1996: Türkiye'nin en popüler magazin dergilerinden olan Aktüel'in elektronik yayımına başlandı. Bu dünyadaki ilk Türkçe elektronik yayımdır.

10 Ocak 1997: SABAH gazetesi elektronik yayımına başlandı.

11 Şubat 1998: Aktüel ile birlikte 1 Numara Yayıncılığın 12 dergisinin daha (Cosmopolitan, Esquire, Fastbreak, Gezi, Gurme, Otohaber, Outdoor, Para, PC Magazin, Power, Sinema ve Topsante) elektronik yayımı gerçekleştirildi.

4 Mart 1998: YeniYüzyıl gazetesinin elektronik yayımına başlandı.

11 Nisan 1998: YÖRE'nin tüm elektronik yayımlarının düzenli arşivi, http://arama.yore.com.tr/ sitesi üzerinden arama motoru (GARİLDİ) özelliği ile birlikte kullanıma sunuldu.

7 Mayıs 1998: Cumhuriyet gazetesinin elektronik yayımına başlandı.

Mayıs 1998: Koç Sistem ile iş ortaklığı sözleşmesi imzalandı.

10 Mayıs 1999: FotoMaç gazetesinin elektronik yayımına başlandı.

Ekim 1999: özgün olarak geliştirilen Sabah Kitapçısı (WEB Portalı) hizmete sunuldu.

2000: Koç Net ile iş ortaklığı sözleşmesi imzalandı.

2000: Kangurum sitesi ana sayfa tasarımı ile ilk iki mağazasının tasarımları, veritabanı ilişkilendirme modülleri ve alışveriş sepeti fonksiyonları mucize bir süre olan 40 günde tamamlanarak Kangurumun hedeflenen zamanda açılması Yöre tarafından sağlandı.

2000: İstanbul Kültür ve Sanat Vakfının hazırladığı İstanbul Film Festivali, İstanbul Müzik Festivali, İstanbul Tiyatro Festivali ve İstanbul Jazz Festivali web sitelerini ve online bilet satışı organizasyonunu gerçekleştirildi. Bu projeler ile Türkiye'de ilk on-line bilet satışı gerçekleştirilmiştir.

1 Nisan 2001: Türkiye'de ilk kez bir günlük gazetenin (Cumhuriyet) paralı abonelik sistemi ile elektronik yayımına başlandı.

14 Ağustos 2001: Türkiye'de ilk kez tümü ile yerli yapım B2B alış veriş sitesi Alcatel e-Ticaret ile stratejik ortaklık kurularak yayıma açıldı. Tüm altyapı program tasarımı ve kodlaması Yöre proje geliştirme ekibince tamamlandı.

KOÇ TOPLULUĞU VE REFERANSLARI

ARÇELİK:
* Tasarım danışmanlığı ve tasarımın web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar (html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması)

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Tüm statik içeriğin Arçelikçe belirtilen periyodlarda ve istenilen zamanlarda güncellenmesi, yeni grafik çalışmalarının ve ek/yeni sayfalarının yapılması ve Arçelik onayını takiben yayıma açılması.

* Tüm veritabanı güncelleme, iyilestirme, yeni fonksiyon ekleme/değiştirme işlemlerinin ve testlerinin yapılması ve Arçelik onayını takiben yayıma açılması.

BEKO:
* Tasarım danışmanlığı ve tüm testlerinin yapılması.

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Tüm statik içeriğin Bekoca belirtilen periyodlarda ve istenilen zamanlarda güncellenmesi, yeni grafik çalışmalarının ve ek/yeni sayfalarının yapılması ve Beko onayını takiben yayıma açılması.

* Tüm veritabanı güncelleme, iyilestirme, yeni fonksiyon ekleme/değiştirme işlemlerinin ve testlerinin yapılması ve Beko onayını takiben yayıma açılması.

* Teknolojik ve grafik tasarım konusunda danışmanlık.

TOFAŞ:
* Tasarım danışmanlığı ve tasarımın web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar ( html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması)

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Tüm statik içeriğin Tofaşça belirtilen periyodlarda ve istenilen zamanlarda güncellenmesi, yeni grafik çalışmalarının ve ek/yeni sayfalarının yapılması ve Tofaş onayını takiben yayıma açılması.

* Tüm veritabanı güncelleme, iyilestirme, yeni fonksiyon ekleme/değiştirme işlemlerinin ve testlerinin yapılması ve Tofaş onayını takiben yayıma açılması.

* Tofaş posta sunucusu (mail server) altyapı tasarımı hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi. Tofas E-satış siteminde müşteri bayi mesaj sisteminin bakımı, mesajların bayilere e-posta (e-mail) ve sms (cep telefonu mesajı) üzerinden, içeriği de kontrol edilerek aktarılması.

* Teknolojik ve grafik tasarım konusunda danışmanlık.

BELDEYAMA:
I- Şu an yayımda olan tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 1998 tarihinde yapılmıştır. Bu sitenin tüm güncelleme, yenileme ve grafik çalışmaları Yöre tarafından yapılmaktadır.

II- 2001 yılı itibariyle yeni tasarım ve altyapı anlaşması tekrar Yöre ile yapılmış, yenilenmiş grafik ve altyapısı ile bu site web yayımına açılmıştır. Bu projede yapılan çalışmalar aşağıdadır.

*Tasarım ve tasarımın web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar (html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması)

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, ürün ve fiyat veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Web üzerinden satış sisteminin kurulması, banka bağlantılarının yapılması, test edilmesi ve yayıma açılması.

* İkinci el motosiklet satış panosu ve fonksiyonlarının kurulması, ayda bir otomatik bilgi yenilenmesi ve yayınlanacak bilgilerin kontrol sistemi.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Tüm statik içeriğin Beldeyama tarafından belirtilen periyodlarda ve istenilen zamanlarda güncellenmesi, yeni grafik çalışmalarının ve ek/yeni sayfalarının yapılması ve Beldeyamanın onayını takiben yayıma açılması.

* Tüm veritabanı güncelleme, iyilestirme, yeni fonksiyon ekleme/değiştirme işlemlerinin ve testlerinin yapılması ve Beldeyama onayını takiben yayıma açılması.

* Teknolojik ve grafik tasarım konusunda danışmanlık.

KANGURUM:
I- İlk grafik tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 2000 tarihinde yapılmıştır.

* Kangurum sitesinde şu an çalışmakta olan ana mağza fonksiyonları (veritabanı çalışmaları, modellemeleri, temel Oracle altyapı çalışmaları Koç Sistem tarafından yapılmıştır) sepet fonksiyonları ve satın alma banka bağlantısı öncesi tüm kontrol ve uygulama fonksiyonları Yöre ekiplerince yapılmıştır.

* Aşağıda listesi verilmiş tüm kangurum mağzalarının grafik tasarımı, bu tasarımların web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar (html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması) Yöre tarafından yapılmıştır;

Gorbon, Dimaj, Vakko, Casio, Setur, Tepe Mobilya, Karamık, Arçelik, Kütahya Porselen, Güral Porselen, Autorama, Tofaş, Avis, Philips, Yataş
* Aşağıda listesi verilmiş tüm kangurum mağzalarının tasarımlarının web üzerine aktarılması için gerekli tüm altyapı çalışmaları ve altyapı ile ilişkilendirilme çalışmaları Yöre tarafından yapılmıştır;

İletişim, Multichannel, Erimpeks, Yeni Çizgi, Romar, Makro
II- Kangurum sitesi ikinci grafik tasarım çalışması ve yıl başı grafik uygulamalarıda 1999 ve 2000 yıllarında gene Yöre tarafından yapılmıştır. Halen yukarıda ismi geçen firmalarla ilgili grafik güncelleme çalışmaları Yöre ile gerçekleşmektedir.

KANGURUMNET:
Grafik tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından yapılarak 12 Kasım 2001 tarihinde yayıma açılmıştır. Bu çalışmada Kangurumnet bir portal kimliğine dönüştürülmüş ve haftalık kitap, müzik, sergi, festivaller, filmler, sinemalar, tiyatro bilgileri içeriği Yöre tarafından sağlanmaktadır. Bu bilgilerin web yayımına hazırlanması ve güncellenmesi hizmeti de Yöre ekiplerince verilmektedir.

DİVAN PASTANELERİ:
Şu an yayımda olan tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından yapılmıştır. Bu sitenin tüm güncelleme, yenileme ve grafik çalışmaları Yöre tarafından yapılmaktadır.

* Tasarım ve tasarımın web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar (html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması)

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, ürün veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Web üzerinden satış sistemi Kangurum sitesi satış fonksiyonlarına bağlantılarla yapılmiş, ve tüm çalışma Yörece gerçekleştirilmiştir.

* Üyelik sistemi, üyelerin kullanabileceği kişisel ajanda ve bu ajandaya bağlı olarak üyelerin belirlediği tarihlerde uyarı mesajları (doğum günleri, yıldönümleri ve istenirse hediye gönderimi) fonksiyonlarının kurulması.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Tüm statik içeriğin Divan Pastaneleri tarafından belirtilen periyodlarda ve istenilen zamanlarda güncellenmesi, yeni grafik çalışmalarının ve ek/yeni sayfalarının yapılması ve Divan Pastanelerinın onayını takiben yayıma açılması.

* Tüm veritabanı güncelleme, iyilestirme, yeni fonksiyon ekleme/değiştirme işlemlerinin ve testlerinin yapılması ve Divan Pastaneleri onayını takiben yayıma açılması.

* Teknolojik ve grafik tasarım konusunda danışmanlık.

KOÇNET:
I- İlk grafik tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 1998 tarihinde yapılmıştır.

II- İkinci grafik tasarım çalışması 1999 yılında tekrar Yöreye verilmiştir. Bu çalışmada Koçnet bir portal kimliğine dönüştürülmüş ve siyaset, ekonomi, spor, kültür sanat, festivaller, filmler, sinemalar, hava durumu, fal, güncel haberler, Koç haberleri sayfalara Yöre tarafından dahil edilmiştir. Bu haberlerin tümü günlük ve haftalık olarak Yöre ekiplerince sağlanmakta ve güncellenmektedir.

III- 2001 yılı Koçnet sayfaları tekrar Yöre'ye ihale edilmiş ve tüm yeni teknolojiler kullanılarak kişisel ve kurumsal kimliklere ayrılarak iki farklı portal şeklinde yeniden yapılandırılmıştır. Fal ve Türkiyedeki sinema listeleri XML formatında veritabanından dinamik olarak oluşacak şekilde kodlanmış ve diğer haber bölümlerininde aynı sisteme geçirilme çalışmaları devam etmektedir. Tüm haberler günlük ve haftalık olarak Yöre ekiplerince sağlanmakta ve güncellenmektedir.

TALYA OTEL:
Grafik tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 1999 yılında yapılmıştır.(Tasarımı görmek için lütfen bizi arayınız)

KOÇYAPI:
Grafik tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 2000 yılında yapılmıştır. Güncelleme ve grafik yenileme işlemleri Yöre tarafından yapılmaktadır.

KOÇTAŞ:
Grafik tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 1999 yılında yapılmıştır. Güncelleme ve grafik yenileme işlemleri Yöre tarafından yapılmaktadır.

SETUR:
Grafik tasarım çalışmaları, html,FLASH, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 1999 yılında yapılmıştır. Daha sonra 2000 yılında ikinci tasarım tekrar Yöre tarafından hazırlanıp uygulanmıştır.Güncelleme ve grafik yenileme işlemleri Yöre tarafından yapılmaktadır.

GARANTİ İNŞAAT:
Grafik tasarım çalışmaları, html, FLASH,java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından 2000 yılında yapılmıştır. Güncelleme ve grafik yenileme işlemleri Yöre tarafından yapılmaktadır.

MOGAZ:
Grafik tasarım çalışmaları, html, FLASH,java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından yapılmış ve 11.03.2002 tarihinde yayıma açılmıştır.

EDWARDS MAĞZALARI:
Grafik tasarım çalışmaları, html, FLASH,java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından yapılmaktadır site kısa bir süre içinde yayıma açılacaktır.

GÜNCELLEME HİZMETİ VERİLEN FİRMALAR:
Arçelik, Beko, Tofaş, Beldeyama, Divan Pastaneleri, Setur, Koçnet, Aygaz, Rahmi Koç Müzesi, Koç Yapı, Koç Taş, Kotonline, Garanti BB, Akmed, Endiksan, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Avis, Tat, Kangurumnet

Web-sitesi tasarım referansları ve web-site adresleri

* Cumhuriyet Gazetesi ( http://www.cumhuriyet.com.tr (http://www.cumhuriyet.com )

* Pazar Dergisi ( http://pazardergi.cumhuriyet.com.tr)

* Bilim Teknik ( http://bilimteknik.cumhuriyet.com.tr)

* Kitap Dergisi ( http://kitapdergi.cumhuriyet.com.tr)

* Cumhuriyet Kitapları ( http://kitap.cumhuriyet.com.tr)

* Sabah Gazetesi ( http://www.sabah.com.tr ) ( http://www.medya.com )

* Fotomaç Gazetesi ( http://www.fotomac.com.tr)

* Yeni Binyıl ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* 1 Numara Yayıncılık ( http://www.1numara.com.tr )

* Aktüel ( http://www.aktuel.1numara.com.tr )

* Cosmopolitan ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Esquire ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Harper's Bazaar ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* She & He ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Gezi ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Gurme ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Otohaber ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Para ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Power ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Sinema ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* House Beatiful ( http://arama.yore.com.tr) arşiv

* Sabah Kitapçısı (http://www.sabahkitap.com.tr)

* İstanbul Film Festivali (lütfen yayıma adresini isteyiniz) (Online bilet satışı gerçekleştirildi.)

* İstanbul Tiyatro Festivali (lütfen yayıma adresini isteyiniz)

* İstanbul Muzik Festivali (lütfen yayıma adresini isteyiniz)

* İstanbul Jazz Festivali (lütfen yayıma adresini isteyiniz)

* Mazhar Zorlu Holding (http://www.mazharzorlu.com.tr) (http://www.mazharzorlu.com)

* Mermerit A.Ş. (http://www.mermerit.com.tr) (http://www.mermerit.com)

* Ege Yıldız (http://www.egeyildiz.com.tr

* Ege Pen (http://www.pen.com.tr) (yapım aşamasında)

* Aksa Akrilik (http://www.aksaakrilik.com.tr)

* Monev (http://www.monev.com.tr)

* Karamık Yönetim Danışmanlık (http://www.krm.com.tr)

* Profesyonel Turist Rehberi (http://www.turkeyguides.com)

* Tron Elektronik Sistemler (http://www.tron.com.tr)

* Bıçakcılar Tıbbi cihazlar San. ve Tic. A.Ş. (http://www.bicakcilar.com)

* Genel Yasam Sigorta (http://www.kys.com.tr)

* Başak Sigorta (http://www.basaksigorta.com.tr)

* Doğa Madencilik (http://www.doga.com.tr)

* Target (http://www.tar-get.org)

* Ekol Temizlik (http://www.ekoltemizlik.com)

* Ziraat Yatırım (http://www.ziraatyatirim.com.tr) ( yapım aşamasında)

* Autoguide (http://www.autoguide.com.tr) ( yapım aşamasında)

Ek IV
İnternet tabanlı yazılımlarının internet ve intranet entegrasyonu referansları ve yapılan işin kısa tanımları,

CUMHURİYET GAZETESİ ve HAFTALIK DERGİLERİ:
Şu an yayımda olan tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından yapılmıştır. Bu sitenin tüm güncelleme, yenileme ve grafik çalışmaları Yöre tarafından yapılmaktadır.

* Tasarım ve tasarımın web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar (html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması).

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, ürün veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Web üzerinden satış sistemi ve banka bağlantıları Yöre tarafından hazırlanmış ve Yöre tarafından yönetilen ödeme sunucusu uzerinden yapılmakta ve tüm çalışma yönetimi, müşteri faturalarının hazırlanması ve gönderimi Yöre ekiplerince yapılmaktadır.

* Üyelik sistemi ve üyelere yönelik çağrı merkezi fonksiyonları, arayüzleri ve çağrı merkezi yönetimi Yöre ekipleri tarafından planlanıp kodlanmış ve kontrol edilmektedir.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Gazete ve dergiler kağıt baskı gereklerine göre hazırlandığı formatta Yöre'ye teslim edilmekte ve tamamı Yöre tarafından tasarlanmış ve kodlanmış olan gazete üretim altyapı sistemi ile günlük gazete html ve xml hazırlıkları tamamlanmaktadır. Bu sistemi kullanan üretim ekibi 3 vardiya halinde 24 saat çalışmaktadır.

* Yayından kaldırılan gazete ve dergi sayıları gene Yöre ekipleri tarafından tasarlanmış ve kodlanmış olan gazete arşiv ve arama programı ile arşivlenerek kullanıma sunulmaktadır.

* Tüm veritabanı güncelleme, iyilestirme, yeni fonksiyon ekleme/değiştirme işlemlerinin ve testlerinin yapılması ve Cumhuriyet onayını takiben yayıma açılması.

* Teknolojik ve grafik tasarım konusunda danışmanlık.

GARİLDİ (ARAMA.YORE.COM.TR):
Bir arşiv programı olan GARİLDİ 'yi (Gazete Arşivi ve İletişimi Dizgesi) geliştiren kadro Yöre'de çalışmaktadır. Bu tip bir program dünyada sadece 3 veya 4 şirket tarafından yazılmaya çalışılmıştır. Bunu başaranların başında Yöre gelmektedir. Bu program şu an internet üzerindeki arama programlarına rakip duruma gelmiş ve sadece kendi ekibimizin çalışmaları sonucu üretilmiştir. Dahası daha ileri düzeyde (ses, görüntü,hareketli görüntü) aramalara da hazır hale getirilmektedir. Yöre GARİLDİ üzerinde Sabah Gazetesi (1.1.1997-11.3.2002 tarihleri arası 4.5 yıllık), Cumhuriyet Gazetesi (7.5.1998-11.3.2002 tarihleri arası 4.5 yıllık), Yeni Yüz Yıl Gazetesi (4.3.1998-10.11.1998 tarihleri arası 7 aylık), Fotomaç Gazetesi (10.5.1999-11.3.2002 tarihleri arası 2.5 yıllık) bilgilerini arşivleyerek internet kullanımına sunmaktadır. Bu arşivin bilgilerinin hazırlanması, toplanması sunucu bakımları, yazılım geliştirme çalışmaları ve 7/24 ayakta tutulması Yöre ekipleri tarafından yapılmaktadır.

SABAH GAZETESİ, FOTOMAÇ GAZETESİ ve 1 NUMARA
Şu an yayımda olan tasarım çalışmaları, html, java ve CGI uygulamaları Yöre tarafından yapılmıştır. Bu sitenin tüm güncelleme, yenileme ve grafik çalışmaları Yöre tarafından yapılmaktadır.

* Tasarım ve tasarımın web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar (html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması).

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, ürün veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Gazete ve dergiler kağıt baskı gereklerine göre hazırlandığı formatta Yöre'ye teslim edilmekte ve tamamı Yöre tarafından tasarlanmış ve kodlanmış olan gazete üretim altyapı sistemi ile günlük gazete html ve xml hazırlıkları tamamlanmaktadır. Bu sistemi kullanan üretim ekibi 3 vardiya halinde 24 saat çalışmaktadır.

* Yayından kaldırılan gazete ve dergi sayıları Yöre ekipleri tarafından tasarlanmış ve kodlanmış olan gazete arşiv ve arama programı ile arşivlenerek kullanıma sunulmaktadır.

* Tüm veritabanı güncelleme, iyilestirme, yeni fonksiyon ekleme/değiştirme işlemlerinin ve testlerinin yapılması ve Sabahın onayını takiben yayıma açılması.

* Teknolojik ve grafik tasarım konusunda danışmanlık.

SABAH KİTAPÇISI :
* 1998 yılında IBM'in e-commerce uygulamalarında çözüm ortağı olarak, Sabah Kitapçısı ile anlaşma imzalamıştır. Bu site Nisan 2000 de elektronik alışveriş yapılmak üzere hayata geçirilmiştir.

* Çözüm ortağımız IBM e-commerce altyapı programı tamamen Yöre ekiplerince customize edilmiş tüm ara fonksiyonlar, bağlantı fonksiyonları, katalog oluşturma ve yönetim ara birimleri, bütün banka bağlantıları ve güvenli sunucu çalışmaları Yöre ekiplerince yapılmıştır. Sabah kitapçılık bünyesindeki elemanların eğitimleri de Yöre tarafından verilmiştir.

* Sanal kitapçının her aşaması Yöre tarafından planlanıp oluşturulmuş ve anahtar teslimi bir proje olarak Sabah Kitapçısına teslim edilmiştir.

AKSOY KİTAPÇILIK :
* 2000 yılında Sabah Kitapçısı referansı ile benzer bir proje olan Aksoy Kitap Portalı Pprojesi Yöre'ye ihale edilmiştir. Bu projede altyapı programları da Yöre ekiplerince tasarlanıp kodlanmıştır.

* Yöre altyapı programı tamamen Yöre ekiplerince customize edilmiş tüm ara fonksiyonlar, bağlantı fonksiyonları, katalog oluşturma ve yönetim ara birimleri, bütün banka bağlantıları ve güvenli sunucu çalışmaları Yöre ekiplerince yapılmıştır.

İSTANBUL FESTİVALİ 2000 :
* Bu alanda yakaladığı başarı ile Yöre güçlü bir software ve tasarım ekibi bilgi ve deneyimine sahip olarak Türkport ile imzaladığı anlaşmayla 2000 yılı İstanbul Kültür ve Sanat Vakfının hazırladığı İstanbul Film Festivali, İstanbul Müzik Festivali, İstanbul Tiyatro Festivali ve İstanbul Jazz Festivali web sitelerini ve online bilet satışı organizasyonunu gerçekleştirmiştir.

* Tüm festivallerin grafik tasarımı ve tasarımın web üzerine aktarılması için gerekli tüm çalışmalar (html, java, flash hazırlıkları, fotoğrafların elektronik bilgiye çevrilmesi hazırlıkları, test ortamının hazırlanması ve web yayımına açılması).

* Tüm altyapı planlaması, tasarlanması, sistem isterlerinin hazırlanması, ürün veritabanı kurulumu, programlanması ve verilerin (tekst, resim vb.) veritabanlarına yüklenmesi, grafik tasarımla birleştirilmesi, testleri ve yayım sunucularından web'e açılması.

* Tüm sunucuların hazırlanması, testleri, web yayımına açılması ve yayımda problemsiz çalışmasının kontrolü, bakımı ve gerektiğinde sunucu yazılımlarının üst versiyonlarına güncellenmesi.

* Web üzerinden satış sistemi ve banka bağlantıları Yöre tarafından hazırlanmış ve Yöre tarafından yönetilen ödeme sunucusu uzerinden yapılmıştır.

* Üyelik sistemi ve üyelere yönelik çağrı merkezi fonksiyonları, arayüzleri ve çağrı merkezi yönetimi Yöre ekipleri tarafından planlanıp kodlanmış ve kontrol edilmiştir.

TOPTANPAZARYERİ.COM :
* Alcatel, Garanti Bankası, Global Express, Coface, Türk Barter, Gartner gibi çok uluslu ve dev firmalarla yapılan iş ortaklığı anlaşması imzalanarak Toptanpazaryeri projesi başlatıldı.

* Bu proje Ile KOBİLER Için sağlanan Ilkler

Alcatel çağrı merkezi ve hizmet merkezi olanaklarıyla cep telefonu, fax, telefon, vo IP, ISDN gibi her tür Iletişim şebekesi Ile alıcılara, satıcılara hizmet sunulmaya başlandı.

Çağrı merkezi ve hizmet merkezi aynı Işlemleri chat ve e-mail aracılığıyla Internet üzerinden de sunabimeye başladı.

Garanti Bankasının sanal pos ve doğrudan tahsilat sistemi olanaklarına erişim sağlandı.

Garanti Bankası Ile güvenilir hesap sistemi geliştirilerek site Içi alış verişlerde Garanti Bankası garantörlüğü (trusted account) sağlanarak Türkiyede bir Ilk'e Imza atılmış oldu.

Verisign ayarında bu tür ticari güvenlik hizmetlerinin sunulması sonucunda Arena gibi dev Internet alışveriş merkezleri, Global Sources gibi dış kaynaklı merkezler siteye bağlantı kurma çalışmalarını başlatmışlardır.

Coface Ile kredibilite ölçümü, taşıma firmaları Ile arayüzler alıcı ve satıcılara getirdiği kolaylıklar ve olanaklar olarak sunuldu.

* Proje tüm altyapı tasarımı ve kodlanması Yöre ve Iş ortakları tarafından yapılarak kullanıma açıldı.

* Sitenin bakımı, güncellenmesi, erişim Istatistiklerinin sağlanması ve 24 saat ayakta kalması hizmetleri düzenli olarak Yöre ve iş ortakları tarafından sağlanmaktadır.

* Sitenin üye işyerleri için tasarım hizmetleri Yöre tarafından sağlanmaktadır. Şu an 40 sitenin tasarımı tamamlanmış ve yayıma açılmıştır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır