kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yüzümüz kızardı

Son günlerde ayyuka çıkan şike söylentileri üzerine Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu Dünya Kupası sonrası olağanüstü toplantıya çağırdı

Aba altından sopa gösterdi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Dünya Kupası finallerinin ardından Futbol Federasyonu Gerel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağıracağını açıkladı. Ünlü gündemdeki şike olaylarına dikkat çekerek aba altından sopa gösterdi. Şike söylentilerinin spor teşkilatı olarak kendilerini mahçup ettiğini belirterek, "Bunlar yüzümüzü kızartan meseleler. Bakanlık olarak yapmamız gerekenler var. Bir bütün olarak, Türk futboluna zarar vermeden görevimizi yerine getirmeliyiz. Dünya Kupası'nın ardından Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu olağanüstü olarak toplayacağım" diye konuştu.

Toplantı finallerden sonra
Yaşanan olaylarla ilgili olarak asıl görevini yapması gereken kurumun Genel Kurul olduğunu ifade eden Ünlü, "Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçirmek her zaman doğru olmaz. Kamuoyuna yansıyan gelişmelerin tartışılacağı kongrenin, futbolumuzu büyük katkısı olacaktır. Bu oluşumun, yargı sürecine de önemli katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.ffff

Torba sistemine taraftarım
Özellikle hakem atamaları konusunda kararların alınabileceğini ifade eden Ünlü, "Bence tüm hakemlerimiz aynıdır. Hiçbirini diğerinden ayırmıyorum. Bu nedenle ben de Torba Sistemi'ni doğru buluyorum" ifadesini kullandı.

Ünlü, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü'nün eskiden olduğu gibi "Altın Yumurtlayan Tavuk" durumuna gelmek üzere olduğunu söyleyerek, "Hasılatta yüzde 150 artış elde edildi. Bu, yeni oyunlarla giderek artacak. Böylece, Türk sporunda para sorunu kalmayacak. Dünya Kupası finallerinde yapılacak maçlar, sezon uzatılarak Spor Toto kuponlarında yer alacak" şeklinde konuştu.

Tayfun BAYINDIR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır