kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İran hiç şaşırmamış!

İran Büyükelçisi, "Orgeneral Kılınç'ın sözüne hiç şaşırmadım, çünkü biz askerlerle daha önce ilişkiye girmiştik. Kıvrıkoğlu, Turgut ve Özkök'le görüştük. İlişkilerimiz dünden iyi" dedi

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hüseyin Lavasani, MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın, "Türkiye'nin, AB'ye karşı İran ve Rusya ile ilişkilerini geliştirebileceği" sözlerini duyduğu zaman hiç şaşırmadığını söyledi ve şöyle ekledi: "Çünkü Büyükelçiliğimiz askerlerle daha önce ilişkiye girmişti."

SP Genel Başkanı Recai Kutan'ı ziyaret eden Lavasani, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. MGK Genel Sekreteri Orgeneral Kılınç'ın, AB'ye karşı Türkiye'nin, Rusya ve İran ile ilişkilerini geliştirebileceğine ilişkin açıklamalar yaptığının anımsatılması üzerine Lavasani, şöyle konuştu:

ASKERLER DE AYNI GÖRÜŞTE
"Sayın Kılınç'ın sözlerini duyduğum zaman hiç şaşırmadım. Çünkü Büyükelçiliğimiz askerlerle daha önce ilişkiye girmişti. Kıvrıkoğlu (Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu), Reşat Turgut (Genelkurmay Plan ve Prensipler Dairesi Başkanı) ve Hilmi Özkök (Kara Kuvvetleri Komutanı) ile görüşmelerimiz olmuştu. Şunu söyleyebilirim: Türkiye ile İran arasındaki güçlü ilişkileri gözönünde tuttuğumuzda, bu sözler şaşırtıcı değildir. Bunu, askeri, siyasi yetkililer de söylüyor."

Lavasani, bir başka soru üzerine, Kılınç'ın sözlerini yorumlamasının doğru olmadığını belirterek, şöyle dedi: "İran, başka bir ülke için hiçbir zaman alternatif değildir. İran ve Türkiye bağımsız iki ülkedir. Ekonomik, siyasi, askeri alanlarda karşılılık ilkesinde işbirliği yaparlar. Türkiye ile İran ilişkisi çok yönlüdür. Bu nedenle de ilişkiler giderek güçlenmektedir. Ancak bu ilişkileri bloklaşma olarak yorumlamamak lazımdır. Çok yönlü ilişkilerin bir bölümünü de askeri ilişkiler oluşturmaktadır. Sayın generallerle de görüşmelerimiz oldu."

2 YIL ÖNCEKİ ÖNEMLİ GÖRÜŞME
Lavasani, "Kıvrıkoğlu da sizin gibi mi düşünüyor?" sorusu üzerine ise şu karşılığı verdi: "Kıvrıkoğlu ile 2 yıl önce görüştüm. O dönemde bu görüşme çok önemliydi. Güvenlik ve işbirliği konusunu görüştük. Görüşmede, Kuzey Irak ile ilgili konuları açtım. Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulması konusundaki kaygılarımı ilettim. İsrail, Irak'ın bölünmesini, Arap ülkelerini zayıflatmayı ve bölgede sorun çıkarmayı amaçlıyor. Bölge ülkeleri böyle değerlendirmeli ve ona göre hareket etmeli."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır