kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Jet Fadıl'a 2 yıl hapis cezası
'Şeffaf ortaklık sistemi' adı altında para toplayarak SPK'yı dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Jet-Pa Holdingi A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, 2 yıl hapis ve 750 milyon lira para cezasına çarptırıldı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Akgündüz'ün cezasının ertelenmeyeceğini bildiren heyet, bunun nedenini şöyle açıkladı: "Geçmişteki hali, suç işleme eğilimleri göz önünde tutularak sanığın ileride suç işlemekten çekinmeyeceği yolunda vicdani kanaate varılamadığından cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar verilmiştir."

'Cep telefonu bıyık ve saçlarımı döktü'
Cinayet suçundan hükümlü Güngör Ağtaş, cezaevinde kullandığı cep telefonunun saçlarını ve bıyıklarını döktüğünü iddia ederek, firma hakkında suç duyurusunda bulundu. Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cep telefonuyla yakalanan Ağtaş ile bazı görevliler hakkında, Sivas Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı, Ağtaş ise önce Kırklareli Cezaevi'ne sonra Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Ağtaş, Sivas'ta kullandığı cep telefonu yüzünden saç ve bıyıklarının döküldüğünü iddia ederek firma hakkında dava açmak istediğini bildirdi.

Doğu Anadolu'nun ilk Sanat Müzesi
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk sanat müzesi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde Bayburt'un 1.550 metre rakımlı ve 500 nüfuslu Bayraktar Köyü'nde kuruluyor. Bayburt'un Soğanlı Dağları karşısında Çoruh Vadisi yamaçlarındaki, 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak Doğu Anadolu'nun bu ilk sanat müzesinin adı ise, Baksı. Halk sanatları, araştırma, uygulama merkezi olarak inşa edilen Baksı Sanat Müzesi'nin ana binasında Halk sanatları örnekleri yer alırken, ana galeride çağdaş sanat eserleri sergilenecek.

Arkeoloji ve sinema Antalya'da buluşuyor
Suna- İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü ve Belgesel Sinemacılar Birliği'nin Antalya'da birlikte düzenlediği Uluslararası Kubaba Arkeoloji Belgeselleri Festivali bugün başlıyor. Talya Kongre Merkezi'nde 31 Mart'a kadar sürecek Festivalde, Türkiye, Fransa, İngiltere, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, Mısır ve İran'dan seçme 33 film izleyiciyle buluşuyor. Antalyalı sanatseverler 3 gün sürecek festivali ücretsiz olarak izleyebilecek.

Anneden bebeğine karaciğer nakli
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, 10 aylık bebeğe annesinden karaciğer nakli başarıyla yapıldı. Doç. Dr. Yaman Tokat ve Prof. Dr. Yıldıray Yüzer başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyon 8 saat sürdü. Organ nakli ameliyatının başarılı geçtiği ve 10 aylık Nihat Bekçi'yle annesi Emel Bekçi'nin (28) sağlıklarının iyi olduğu bildirildi. 10 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Emel Bekçi, Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır