kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Futbol virtüözü'nün acı ölümü

1968-74 yılları arasında giydiği GS formasıyla efsaneleşen bir zamanların ünlü futbolcularından Ergün Acuner, tren altında kaldı. Acuner'in intihar edip etmediği araştırılıyor

Ergün Acuner; 1970'li yılların ünlü futbolcusuydu... Onun için 'futbol virtüözü' deniliyordu. Futbol yaşamına Galatasaray Genç Takımı'nda başlayan Acuner, yıllarca solhaf oynadı. Milli Takım'ın da as futbolcularındandı. Türkiye, VCD Turnuvası Kupası'nı kazandığında o da, arkadaşlarıyla birlikte sahadaydı. 15 kez milli oldu. Acuner, son takımı Beşiktaş'ta da yaklaşık bir sene görev yaptıktan sonra, 1975-1976 sezonunda jübilesini yaptı.

İkinci kez evlendiğinde İzmir'e yerleşti. Bu evliliğinden 2 oğlu oldu; onlara efsanevi futbolcular olan takım arkadaşları Metin Oktay ve Turgay Şeren'in isimlerini verdi. 5 yıl önce trafik kazasında oğlu Turgay'ı kaybettiğinde ise bunalıma girdi.

BUNALIMA GİRMİŞTİ
Bir kaç gün önce Galatasaray Kongresi'ne katılarak eski arkadaşlarını görmek için İstanbul'un yolunu tuttu. Fenerbahçeli Muharrem'in yanında kaldı 3 gün; konuştular, güldüler. Fakat Acuner; önceki akşam saat 24.00 sıralarında Maltepe'deki tren yolunda bulundu. Bedeni tanınmayacak haldeydi. Polis, olaydan önce aşırı derecede alkol aldığı belirlenen Acuner'in ölümündeki sır perdesini kaldırmak için soruşturmaya başladı.

Bir denizcilik şirketinde armatör olarak çalışan oğlu Metin Acuner, babasının son günlerdeki sıkıntısından bahsedince akla intihar sorusu da geliverdi. Metin Acuner, "Babamın morali çok bozuktu. Eski futbolcu arkadaşlarını çok özlüyordu. Olaydan iki gün önce cep telefonu kapandı; kendisine ulaşamadım. İntihar etme olasılığı çok fazla" dedi.

Can Bartu: İyi futbolcuydu
"Ergün Acuner, çok iyi futbolcuydu. Parlamaya başladığı dönemlerde forvetti ve orta sahada görev yapıyordu. Acuner'le 1967-68 sezonunda Türkiye ile İran arasında yapılan VCD Turnuvası'nda beraber top koşturduk. Maçı 4-0 alarak şampiyon olmuştuk."

Sanlı Sarıalioğlu: Keyif verirdi
"Ergün Acuner'le Beşiktaş'ta birlikte oynadım. Türk futbolunun en iyi yeteneklerinden biriydi. Adeta futbol virtüözüydü. İzleyenlere keyif verecek yapıda bir futbolcuydu. Acuner'le birlikte milli maçlarda da yeşil sahaya çıktık. Ama o en büyük başarısını Galatasaray'da gösterdi."

Bülent Ünder: Bel kemiğiydi
"Oynadığı bütün takımların bel kemiğiydi. Kalecilik dahil her mevkide oynayabilirdi. O futbolcuların babasıydı. Şu anda oynuyor olsaydı bütün dünya takımları peşinde koşardı."

Neslihan KESKİN-Seyhan SEVİNÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır