kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Katilleri asmayın!

Savcı sanıklardan birine idam isteyince hakime seslenen Uğur Alacakaptan "İdama karşıyım. Kardeşimi hunharca katlettiler ama yine de bu cezayı istemiyorum" dedi

Turizm doktor Ercüment Hakkı Alacakaptan'ın öldürülmesine ilişkin 7 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan birinin idamını, 3'ünün 40 yıla kadar ağır hapsini, tutuksuz yargılanan 3 sanığın da beraatını istedi.

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ercüment Hakkı Alacakaptan'ı boğmakla suçlanan Bahaddin Zaferov ve Hakan Açıl getirildi. Davanın diğer tutuklu sanıkları Liudmila Covalji ve Tatiana Mimideanova ile tutuksuz sanıklar Adem Bahat, Erol Güzelocak ve Serdar Güngör ise duruşmaya katılmadı.

Prof. Dr. Uğur Alacakaptan, sanıklara uygulanacak cezayı mahkemenin takdirine bıraktığını belirterek, "Onlar kendilerine kucak açan, merhamet edip iş veren, kendi halinde yaşayan yaşlı bir adamı insanın tüylerini ürperten bir şekilde hunharca öldürmüşlerdir. Eski bir hukukçu olarak idama her zaman karşı çıktım. Kardeşimi hunharca katlettiler; ama yine de idam cezası istemiyorum. Onların yüce adaletinizle en ağır cezaya çarptırılmalarını istediğimi arz ederim" dedi.

KIZI EN AĞIR CEZAYI İSTEDİ
Ercüment Hakkı Alacakaptan'ın kızı Bedia Bilge de, babasının korkunç bir cinayete kurban gittiğini, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi. Sanık ifadelerini de dinleyen mahkeme heyeti, avukatlarına son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Okan SÖNMEZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır