kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

30 yıl istendi 3 yıl yatacak

Kendisine "lezbiyen ilişki" teklif ettiği gerekçesiyle bayan arkadaşını öldüren genç kadın, hakime defalarca teşekkür etti

Sefaköy'de lezbiyen ilişki teklifinde bulunan Hatice Soylu'yu, bıçaklayarak öldürmek suçundan 30 yıl hapis istemiyle yargılanan Şerife Sarıgöz, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın suçu, 'Ağır tahrik' altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyetinin indirime gitmesi üzerine, iki yıldır cezaevinde bulunan Sarıgöz, bir yıl daha tutuklu kaldıktan sonra tahliye olacak.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Şerife Sarıgöz ve avukatı hazır bulundu. Mahkeme heyeti, 2 yıldır tutuklu bulunan sanık Şerife Sarıgöz'ün cinayeti, 'ağır tahrik' altında işlediğine karar verdi.

Sarıgöz'ü önce 24 yıl hapse çarptıran heyet, 'ağır tahrik' unsurunu gözönünde tutarak cezayı 8 yıl hapse indirdi. Sarıgöz'ün mahkemedeki iyi halini de dikkate alan heyet cezayı 6 yıl 8 aya indirdi. Yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan sanık sadece bir yıl cezaevinde kalacak.

'KAZAYLA ÖLDÜRDÜM'
Sarıgöz daha önce verdiği ifadelerinde kendisini şöyle savunmuştu: "Birlikte kaldığımız arkadaşım Hatice Soylu, hem benimle eşcinsel ilişkiye girmek hem de para karşılığı başka erkeklere satmak istedi. Olay günü ben kendisiyle aramızdaki olayları bitirmek için gitmiştim, ancak bana tacizde bulundu. Bulunduğumuz odanın kapısını kapadı ve elindeki bıçakla bana saldırmaya kalkıştı. Ben de elindeki bıçağı almaya çalışırken aramızda itiş kakış başladı. O sırada bıçak saplandı. Kasten değil kazara öldürdüm. Tahliyemi istiyorum." Mahkeme heyetinin 6 yıl hapis verdiğini duyan sanık Sarıgöz, heyete defalarca teşekkür etti.

Cihan KUZGUN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır