kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Trilyoner Dr.

Gaziantep Devlet Hastanesi'nde Dr. Kankılıç'ın karıştığı ilaç vurgununun boyutu trilyonu buldu. Emekli Sandığı, hastaneden 694 milyar lira kesti

Gaziantep Devlet Hastanesi ortaya çıkarılan trilyonluk ilaç vurgunu ile sarsıldı. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, ilaç yolsuzluğuna karıştığı gerekçesiyle hastanenin Dahiliye Uzmanı Dr. Nazım Kankılıç'a faiziyle birlikte 694 milyar zimmet çıkararak bu parayı hastanenin ödeneğinden kesti. Zimmetle suçlanan doktorun mal varlığına da ihtiyati tedbir konulurken, 24 yıllık meslek geçmişi olan Kankılıç'ın 13 daire, 2 arsa, 1 kilo altın, 2 otomobil ve 4 bin dolardan oluşan serveti şaşırttı.

Yolsuzluk yaklaşık 1.5. yıl önce Gaziantep Valiliği'ne gelen bir ihbar mektubuyla ortaya çıktı. Mektupta, Devlet Hastanesi'nde görevli olan Dr. Nazım Kankılıç'ın bir hemofili hastasına gereğinden çok ilaç yazarak devleti zarara uğrattığı iddia ediliyordu. Bunun üzerine Valilik Sağlık ve Çalışma Bakanlıklarından müfettiş istedi. Yapılan soruşturma sonunda, Dr. Kankılıç'ın ithal ve pahalı ilaçlar yazarak hasta reçetesini şişirdiği, ve anlaştığı bazı eczanelerin de bu ilaçları satmış gibi göstererek haksız kazanç elde edildiği yolunda bir rapor hazırlandı.

Olayın adliyeye intikal etmesinin ardından, bir eczane sahibi ve bir ilaç mümessili tutuklandı. Aralarında eczacıların da bulunduğu 11 kişi hakkında dava açıldı. Sanık Doktor Hüseyin Nazım Kankılıç hakkında da görevi kötüye kullanmak suçundan 3 yıla kadar hapis istendi.

HASTANEYE ŞOK
Halen devam eden davada tutuksuz yargılanan Dr. Kankılıç geçen yıl Islahiye Devlet Hastanesi'ne atandı. Ancak bu arada Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, doktorun yaptığı işlemlerden dolayı Gaziantep Devlet Hastanesi'ne 424 milyar lira zimmet çıkardı ve bu parayı 270 milyar liralık faizle birlikte toplam 694 milyar lira olarak hastanenin ödeneğinden kesti. Sağlık Bakanlığı da paranın tahsili için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde doktor hakkında dava açtı. Dava kapsamında, doktorun tüm malvarlığına ihtiyati tedbir konulması için başvuruldu.

Böylece, 24 yıllık hekim olan Dr. Kankılıç'ın, bir banka kasasında toplam 1 kilogram altını, 4 bin dolar parası, 13 dairesi, 2 arsası ve 2 otomobili olduğu tespit edildi. Doktorun evlerinin fiyatının toplam olarak 1 trilyon Türk Lirası'na yakın olduğu öne sürüldü. Ayrıca kasada bulunan 1 kilo altının da 13 milyar lira değerinde olduğu öğrenildi.

Doktor Namık Kankılıç hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, Gaziantep Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Mehmet Özdal, Emekli Sandığı müfettişlerinin hastaneye gelerek inceleme yaptıklarını ve Hemofili hastalarına yazılan ve kanın pıhtılaşmasını sağlayan ilaçlarla ilgili haksız ödemeler yapıldığının ortaya çıktığını belirtti. Özdal, "Olay yargıda. Sonucunu bekliyoruz" dedi.

SUÇLANAN DOKTOR:

Adalete güveniyorum
Halen Islahiye Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Namık Kankılıç suçlamaları reddederek, şöyle konuştu:

"24 yıllık doktorum. Bugüne kadar hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Gaziantep'te 5 yıl görev yaptım. Ben hemofoli hastalarına ilaç yazdım. Benim yerimde başkaları da olsa yazardı. Ama artık bu tür hastalara ilaç yazmıyorum. Mal varlığıma el konulması konusunda da olay yargıya intikal ettiği için birşey söylemek istemiyorum. Adalete güveniyorum."

İDDİANAMEDE NE VAR?
Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Nurettin Sürücü tarafından hazırlanan iddianamede şu görüşlere yer verildi:

* Hemofili hastası Mustafa Onkur, Gaziantep Devlet Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olan Dr Hüseyin Nazım Kankılıç tarafından tedavi edilmiş ve 1 Aralık 1999-22 Mayıs 2000 tarihleri arasında hastaya 31 adet Faktör 8 ilacı yazıldığı anlaşılmıştır.

* Dosyasında çoğu zaman ağır kanamalı veya aciliyeti ve önemi yüksek hasta gibi gösterilen hasta çoğu zaman reçetesini alıp gitmiştir. ÇÜ Balcalı Hastanesi ile Ankara Numune Hastanesi'nden alınan görüşlerde Onkur'a hastanede yatıyor gibi gösterildiği dönemlerde uygulanan dozun çok yüksek olduğunun anlaşılmıştır. Dr Nazım Kankılıç toplam 6 tedavi için Mustafa Onkur'a 914.044.312.500.TL. değerinde ilaç yazmıştır. Bunun 357.805.948.652.TL. kısmı gereksizdir.

Bekir ŞAHİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır