kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fenerbahe'ye hırsızlar dadandı

Bir zamanlar İstanbul'un en huzurlu semtlerinden biriydi Fenerbahçe. Burada oturmak bir ayrıcalık sayılıyordu hatta! Bir zamanların huzurlu, elit semti geçmişteki günlerini şimdi mumla arıyor!

5 ay öncesine kadar asayişin berkemal olduğu semte hırsızlar musallat olunca Fenerbahçeli'nin de tadı tuzu kaçtı. Bugüne kadar 150'nin üzerinde eve giren ve milyarlarca liralık soygun yapan hırsızlar yüzünden mahalle sakinlerinin yaşamı altüst oldu. Hemen her gün en az bir soygun olayının yaşandığı Fenerbahçe semtinde vatandaşları canından bezdiren hırsızlar bir türlü yakalanamıyor! Psikolojisi bozulan mahalle sakinlerini gittiğimiz röportajda tedirgin bulduk. "Eğer isimlerimizi yazarsanız hırsızlar, gözdağı vermek için tekrar evlerimizi soyarlar. Bu insanlarla baş etmek mümkün değil. Ne yapacağımızı şaşırdık" diyordu. Ramazan Ayı'nın son gününde evi soyulan eski manken K.T, hırsızlar yüzünden psikolojik tedavi gördüğünü söylüyor. "Ablamla beraber yaşıyorum. Evimizin soyulduğu gün bir arkadaşımıza iftara gitmiştik. Evimiz birinci katta. Hırsızlar, güpe gündüz evin balkonundan içeri girmişler. Pırlanta seti ve altınlarımı çalmışlar. 50 milyarlık ziynetim uçup gitti. Eve geldiğimde her yer savaş alanı gibiydi. Hırsızları ne gören ne de duyan olmuş. Yaşadığım korkudan depresyon geçirdim. Psikolojik tedavi görüyorum. Dış kapı, koridor, diğer koridor ve yatak odasının kapılarını kilitlemeden uyumuyorum. Allah korusun bir deprem olsa evden çıkamam."

BİZ DE SUÇLUYUZ
Akşamüstü saat 17.30 civarında evi soyulan S.U "İğneyi kendimize de batırmalıyız" diyor. "Komşuluk ilişkilerinin olmadığı, herkesin 'bana ne?' dediği bir toplumda bu olayların yaşanması çok normal. Cezalar caydırıcı değil. Afla birlikte binlerce sabıkalı sokaklara çıktı. İstanbul gibi milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde polis ne yapsın?"

FB Mahallesi Muhtarı Serap Alp: Herkes canından bezdi
Hırsızlar yaklaşık 5-6 aydır mahallemizi mesken tuttu. Son iki günde dört yeni soygun oldu. Duyumlarımıza göre büyük bir hırsızlık şebekesi olduğu söyleniyor. Herkes canından bezdi. 150'nin üzerinde eve girildi. Fenerbahçe eskiden İstanbul'un en nezih semtlerinden biriydi. İnsanlar huzurluydu. Şimdiyse hırsızlar kol geziyor. Fenerbahçe'de insanların gelir düzeyi üst seviyelerde. Bu nedenle mahallemiz hırsızlardan geçilmiyor. İnanmayacaksınız ama Muhtarlığı bile soydular. Bozuk para kutusunu almışlar. Şarkıcı Demet Sağıroğlu da eskiden burada oturuyordu. Sağıroğlu'nun evine tam dört kez hırsız girdi. Kadın da sırf bu yüzden Fenerbahçe'den taşındı." (Şikâyetleriniz için: Kadıköy Emniyet: 0216-411-70-05/216-4116440)

Yusuf Süsün (55 yaşında): Korkudan evimi terk edemiyorum
"Hırsızlar muhtarlığı bile soydu. Bu insanlarla nasıl başa çıkacağımızı bilmiyorum. Hırsızlık olayları genellikle gündüz saatlerinde yaşanıyor. İnsanlar o saatte ya işte ya da okulda oluyor. Mahallemizde polisiye tedbirlerin arttırılmasını istiyoruz. Annemden yadigar pırlanta bir kolye ile 10 milyar liralık ziynet eşyam çalındı. Herkesten şüphelenir oldum. Yolda yürürken insanlara bakıp acaba evimi bu mu soydu? diye düşünüyorum. Paranoya olup çıkacağım. Gündüz evi terk edemiyorum, gece de uyuyamıyorum. Hırsızlar girdikleri hiçbir evde parmak izi bırakmıyor. Apartmanlara alarm ve kamera sistemi bile yerleştirsek çözüm olmaz. Bu işi yapanların önüne biz geçemeyiz."

EMNİYET SIKI TAKİPTE!

Kökünü kazıyacağız
Bölgede görev yapan üst düzey emniyet yetkilileri ise hırsızlık olayları hakkında şu bilgileri verdiler. "Hırsızlık olayları sadece Fenerbahçe Mahallesi'ne özgü değil. Bu bölgede çalınan miktar fazla olunca konu gündeme geliyor. Bu yıl 27, geçtiğimiz yıl ise 71 soygun yaşandı. 150'nin üzerinde soygun olduğu abartılı bir rakam. Vatandaşlarımız bizlere güvensinler. Fenerbahçe Mahallesi'nde hırsızların kökünü kazıyacağız. Önlemlerimizi aldık. Bölgede pusu ve sivil ekiplerimiz sürekli görev başında."

Mert İNAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır