kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

PKK'ya taviz yok

Terör örgütünün isim değiştirerek imaj düzeltme çabası işe yaramadı. ABD Dışişleri, "PKK'nın peşini bırakmayız. Kendilerine avantaj sağlayamazlar" açıklaması yaptı

İsim değiştirmekle bizden kurtulamazlar. ABD terör örgütlerinin peşini bırakmayacaktır... Bu sözler Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher'e ait. Boucher, terör örgütü PKK'nın isim değişikliğinin terör örgütüne yönelik tavırlarında bir değişiklik yaratmayacağını belirterek, terör örgütlerinin zaman zaman çeşitli amaçlarla isim değiştirdiğini, ancak Amerikan makamlarının bu tür gelişmeleri yakından izlediğini söyledi ve ekledi: Teröristlerin bu tür adımlarla kendilerine avantaj sağlamasına izin verilmeyecek...

Boucher haftalık basın toplantısında "Bu tür örgütler zaman zaman isim değişikliğine giderek yeni isimler alıyor. Ancak bizi kandırmaları mümkün değil. Biz bunları yakından takip ediyoruz ve yeni isimlerin terörle bağlantısını kısa sürede belirliyoruz. Bir örgütün yeni isimleri olduğunu tespit eder etmez, bunları da terörist örgütler listesine ekliyoruz. Yani peşlerini kesinlikle bırakmıyoruz" diye konuştu.

Boucher, Dışişleri ve Hazine bakanlıklarının terörist ülkeler listesindeki grupların bilinen bütün isimlerini kaydettiğini ve Hazine'nin, bu örgütlerin yeni adlar altında para toplamalarına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

PKK, uzun yıllardır ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıkladığı uluslararası terörist gruplar listesinde yer alıyor. Listede yer alan bir başka terör örgütü olan Dev-Sol da adını DHKP-C olarak değiştirdiğinde, listedeki yerini yeni ismi ile almıştı. ABD'de terörist örgüt ilan edilen gruplar, hiçbir şekilde yasal faaliyet gösteremiyor, banka hesabı açtıramıyor ve bağış toplayamıyor. Bu kuralları ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanıyor.

Kürt devleti istemiyoruz
Kuzey Irak'taki Kürt grupları Saddam'ın devrilmesine yönelik bir operasyon için hazırlıklarını artırdı. Düzenli olarak askeri eğitime başlayan Kürt gruplar ellerinde savaşa hazır 60-70 bin Peşmerge bulunduğunu açıkladı. Christian Science Monitor gazetesine konuşan Kürt gruplar, bağımsız devlet istemediklerini, bu fikirden yıllar önce vazgeçtiklerini belirtti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır