kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fırında soslu patlıcan

Patlıcanları alaca soyalım. Kalın dilimler halinde yuvarlak dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim. 10 dakika sonra duru suda yıkayalım. Çok az su ilavesi ile hafifçe haşlayalım. Kevgir yardımı ile sularını iyice süzelim.

Soğanları piyazlık doğrayalım. 4-5 kaşık sıvıyağda pembeleştirelim. Sivri biber ve sarmısakları ekleyelim. Domatesleri küçük küp şeklinde doğrayıp, ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. 3 dakika daha kavurup, tavayı ateşten alalım. Fırın kabını margarinle hafifçe yağlayıp, un serpelim. Patlıcan dilimlerini bir sıra halinde dizelim. Üzerine soğanlı malzemeyi yayalım. Tekrar patlıcan dilimlerini bir sıra halinde dizelim. Bir kapta sütü, kalan sıvıyağı, yumurtaları, 3 çorba kaşığı tepeleme unu, yarım paket kabartma tozunu ve tuzu karıştırarak çırpalım. Patlıcanların üzerine bu karışımı gezdirelim. 200 derece fırında, patlıcanların üzerindeki malzeme hafifçe renk değiştirene dek pişirelim. Fırından çıkarıp, dilimleyerek, servis yapalım.

Malzemeler

5 kişilik
* 1 kg patlıcan

* 2 adet soğan

* Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ

* 4-5 adet sivri biber

* 5-6 diş sarımsak

* 2 adet domates

* 3/4 çay bardağı süt

* 3 adet yumurta

* 3 çorba kaşığı tepeleme un

* Yarım paket kabartma tozu, tuz

Bugün Ne Pişirelim
Fırında soslu patlıcan, Cacık, Pilav

Emine BEDER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır