kapat
29.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kanserle savaşan mucize lezzetler

Kansere tam olarak çare olmasa da riskleri azaltan ve kanserli hastaların ömrünü uzatan bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin

Yeşil çay: Yeşil çayın içinde bulunan "polifenol" maddesi, kanser tümörlerinin etrafında oluşan ve tümörleri besleyen kan damarlarını tıkıyor. Uzakdoğu ülkelerinin geleneksel içeceği olan yeşil çay, bu bölgedeki insanları kanserden koruyor. Yeşil çay içme alışkanlığının bulunmadığı Batı'da, bu nedenle kanser vakaları Uzakdoğu ülkelerine oranla daha fazla görülüyor. Her gün içilen 4-5 bardak yeşil çay, cilt kanseri riskini ciddi bir biçimde düşürüyor. Yeşil çay aynı zamanda cilt kanserini tedavi edici özelliğe de sahip.

Bulgur: Bulgurun; dengeli beslenmeden, bağırsak kanseri riskini azaltmaya kadar sağlıklı yaşam için birçok önemli özelliği var. Fiber oranı yüksek olan bulgur, bağırsak kanseri riskini engellediği gibi, vücudun gereksinim duyduğu vitamin ihtiyacını da karşılıyor.

Isırganotu: Isırganotu, kanserli tümörü yok etmemesine rağmen, hastaların ömrünü uzatıyor. Halk arasında kansere şifa olacağı düşüncesiyle ısırgan otunun tedavide kullanımı oldukça yaygın. Vücutta hücre yenilenmesini sağlıyor, alyuvar yapımını arttırıyor ve kanamaları durduruyor. Yaprak ve sürgünleri salata şeklinde veya pişirilerek yendiğinde kansere karşı oldukça etkili.

Sarmısak: Sarmısak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudun savunma sistemini enfeksiyonlara karşı uyarıyor ve kansorejen maddeleri yok ediyor. İçeriğindeki anti kanserojen bileşikler, mide ve kalın bağırsak kanserlerinin yanı sıra meme ve prostat gibi kanser türlerine karşı etkili. Sarmısakla ilgili yapılan 19 ayrı araştırma, yüksek miktarda selenyum ve mineral içeren bu bitkinin kanserle savaştığını ispatlıyor.

Zeytinyağı: Zeytinyağının içinde bulunan "oleirine" maddesi hücreleri yenilenerek kanserin gelişmesini önlüyor. Bu madde aynı zamanda sindirim bozuklukları, mide, bağırsak ve kalp-damar hastalıklarına karşı da olumlu etkiler gösteriyor.

Bezelye: Kabızlığı gideren ve kan yapıcı özelliğe sahip olan bezelye, kan kanserine karşı koruma özelliğine sahip.

Domates: A, B ve C vitaminleri bakımından zengin olan domatesin birçok kanser türüne karşı etkili olduğu saptanmış. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılması ve kanın durulmasını sağlıyor, damar sertliğini gideriyor. Ayrıca safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olan domatesin; hazmı kolaylaştırdığı, kabızlığı giderdiği, mide ve bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağladığı da biliniyor.

Hurma: Anne sütünün, bol ve besleyici olmasını sağlayan, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini gideren hurma, aynı zamanda bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kansere karşı koruma sağlıyor.

Lahana ve brokoli: Yapısında kükürt bulunan lahana ve brokoli C vitamini bakımından zengin iki sebze. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri var. Kansere karşı koruyucu özelliklerinin yanında, kansızlığı gideriyor, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor, mide ve bağırsak yaralarını yumuşatıyor, kabızlığı gideriyor, kandaki şeker miktarını düşürüyorlar. İştah açıcı özelliğe sahip olan lahana ve brokoli aynı zamanda astım, romatizma ve siyatik rahatsızlıklarında da etkili.

Maydanoz: Tam bir sağlık iksiri. Hücreleri onararak kanserle savaşıyor. İdrar söktürüyor, iştah açıyor, iltihaplı yaraların iyileşmesini sağlıyor, yüksek tansiyonu düşürüyor, kalbi koruyor, kansızlığı gideriyor, safra akışını, vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor.

Patates: İçeriğinde bol miktarda nişasta, B ve C vitaminleri bulunduran patates, vücudu kansere karşı dirençli kılıyor. Ayrıca şeker hastalığına, mide ve onikiparmak ülserine, damar sertliğine de faydalı.

Adaçayı: Çeşitli kanser türlerine karşı öneriliyor. Sıcak suyun içinde 3-4 dakika bekletin ve için.

Ardıç tohumu: Öğlen ve akşam yemeklerinde 5'er adet yenmesi tavsiye ediliyor. Ardıç vücudu temizleyerek hastalıklara karşı direncini artırıyor, kansere karşı koruyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır