kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cim Bom'a'lı ada

Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nı yenileme hamlesi ezeli rakibi Galatasaray'ı harekete geçirdi. Cim Bom'un adası yenilendiğinde parmak ısırtacak

Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe, ligdeki şampiyonluk yarışı kadar tesislerini yenileme konusunda da bir yarış içindeler. Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapasitesini artırarak dünya standartlarına getirmesi, Galatasaray'ı harekete geçirdi. G.Saray da İstanbul Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nı şanına yakışır bir şekilde yenileme kararı aldı. 18 ayda tamamlanacak olan "Ada Yenileme Projesi"ni Unit Group gerçekleştiriyor. Galatasaraylıları daha şimdiden heyecanlandıran bu projeyi Unit Group adına Ceyla Aysal'dan dinledik. Adayı 30 yıllığına kiralayan Unit Group, büyük başarılara imza atmış bir takımın görkemli bir adaya sahip olabilmesi için kolları sıvamış.

Projeye Ceyla Hanım'ın babası Ünal Aysal karar vermiş. Fikir, Ünal Bey'in aklına adanın önünden geçerken gelmiş ve kulüp yönetime ada ile ilgili bir teklif vermiş. Önceki cumartesi kongreden çıkan bir karar ile de "Unit Group" çalışmalara resmen başladı.

İSTANBUL'UN SİMGESİ OLACAK
Hazırladıkları proje ile Galatasaray Adası'nı İstanbul'un bir simgesi haline dönüştürmeyi planlıyorlar. Projeyi Ritz Carlton Oteli'nin mimarlığını da yapan Cavit Sarıoğlu hazırlamış. Hem İtalya'da hem de Türkiye'de önemli projelere imza atan Cavit Sarıoğlu bu işe İstanbul'un eski resimlerini inceleyerek başlamış. Ceyla Hanım, Saroğlu'nun projesini şöyle özetliyor: "İstanbul Boğazı'nın eski kayıklı halinin simasını alıp, bugünkü teknoloji ile karıştırarak çok güzel bir proje hazırlandı. Geçmişin tarihi dokusu günümüz teknolojisinin güvenilir malzemeleriyle karıştırılınca hem güzel hem de sağlam bir yapı ortaya çıkacak." Tüm bu planlar dahilinde ise ada öncelikle tamamen temizlenecek. Daha sonra da 18 ay sürecek projenin çalışmalarına başlanacak. Adanın tekrar yapılanmasında cam, ahşap ve çelik gibi malzemeler karıştırılarak kullanılırken yine bir ilke imza atılarak ada üzerinde yapılacak küçük ve estetik bir çalışma ile ada ihtiyacı olan elektrik enerjisini kendisi karşılayabilecek.

Her bir ayrıntının ince ince düşünüldüğü proje kapsamında şu anda yapılması planlanan bölümler: açık-kapalı yüzme havuzu, üç tane bar, oditoryum (1200 kişilik olan oditoryumda hem konser verilip hem de paneller düzenlenebilecek) ve üç ayrı restoran. Adada yaz aylarında "Laila"ya bile rakip olabilecek eğlence mekanlarına da yer verilmesi planlanıyor. Yenileme çalışmaları sırasında ziyarete tamamen kapatılacak olan ada 18 ay sonra sadece Galatasaraylılar'a değil herkese hizmet verecek. Ceyla Hanım "Burası Galatasaray'ın adası. Takımımıza ve kulübümüze gelir getiren bir yer olmasının yanı sıra Galatasaraylıların güzel vakit geçirecekleri, gelmekten gurur duyacakları, onlara layık bir yer yapmayı hedefliyoruz" diyor.

Galatasaray'ın Avrupa kupalarında yapacağı maçlar için gelecek yabancı konuklar için de Ada'nın bir rüya mekanı olacağını söyleyen Ceyla Hanım'ın en büyük hayali ise adanın ortasında bir gün Pavarotti'ye şarkı söyletmek.

ABD'DEN MASTER'LI
27 yaşındaki Ceyla Aysal, Galatasaray Lisesi'nin ardından Belçika'da eğitim gördü. Ardından Güzel Sanatlar Reklam Ajansı'nda Alinur Velidedeoğlu'nun yanında çalıştı. Daha sonra New York'ta multi medya üzerine master yapan Ceyla Aysal, bir süre Comnet'te çalışarak, çeşitli site tasarımları hazırladı. Yaklaşık bir yıldır aile şirketleri "Unit Group"un İletişim Departmanı Müdürü olarak çalışan Aysal, pek tabii koyu bir Galatasaray taraftarı...

2400 metrekare
Kuruçeşme'deki 2400 metrekarelik adanın eski adı Kuruçeşme Adası'ydı. Galatasaray Spor Kulübü tarafından uzun yıllar su sporları tesisi olarak kullanılan ada daha sonra restoran, yüzme havuzu gibi aktivitelerle kulüp üyelerine hizmet vermeye başladı. Ada özellikle son yıllarda bakımsızlığı ile dikkat çekiyordu...

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır