kapat
17.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Demir, şarkın hazır

Fikret Kızılok, hayata veda etmeden bir süre önce son bestesini yapmıştı. 'Aşk Var Ya Aşk' isimli beste Demir Demirkan'ın ikinci solo albümünde dinleyici ile buluşuyor

Demir Demirkan... Türkçe rock müziğin parlak çocuğu. Şebnem Ferah'a ve Sertab Erener'e yaptığı kasetlerle adını duyurdu. Derken onun da çok güzel şarkı söylediğini fark ettik. Pentagram adlı grubuyla yaptığı albümlerle kendine özgü hayran kitlesini çabucak oluşturdu. Demir Demirkan'ın ikinci solo albümü "Dünya Benim" geçtiğimiz hafta piyasaya çıktı. Dövmeleri ve gitarıyla birlikte gülümsediği afişlerini mutlaka görmüşsünüzdür.

"Dünya Benim"de 10 tane şarkı var. 9 şarkı Demir Demirkan imzasını taşıyor. Birinin ise sözü ve müziği merhum sanatçı Fikret Kızılok'a ait. Parçanın ismi "Aşk Var Ya"... "Aşk Var Ya" Kızılok'un hayattayken yaptığı son beste... O da Demir Demirkan'a kısmet olmuş.

Demir Demirkan ile Fikret Kızılok, üç sene önce Kızılok'un adadaki evinde tanışmışlar. Demir, Fikret Abi'sinin kapısını beste istemek için çalmış. Fakat Kızılok, Demir'i "Ben seni tanımıyorum ki sana söz yazayım" diyerek geri çevirmiş. Sonra ilerleyen aylarda Kızılok, Demir'i bir televizyon programında izlemiş. Ve Demir'e uygun besteyi yapmış. "Bir gün telefonum çaldı. 'Gel senin besteni yaptım' dedi. Ben de hemen albüme koydum. Kısa süre sonra kendisini kaybettik" diyen Demir Demirkan albümde şarkıyı Fuat Güner ile söylemiş.

Artık Demir Demirkan'ım
Uzun bir süredir Sertab Erener ile birlikte olan Demir Demirkan, bugüne kadar ilişkisi ile ilgili hiç konuşmadı. Çünkü hayatının hiçbir döneminde "Sertab Erener'in sevgilisi" olarak tanınmak istemedi. "Kendi albümümü yaptım ve rahatladım. Artık herkes kim olduğumu ve aslında ne iş yaptığımı biliyor. Şimdi yanlızca Demir Demirkan'ım."

Demir, gelecekle ilgili plan yapan biri değil. Müziğinde de, ilişkisinde de şu an önemli onun için. O da Sertab gibi Uzakdoğu felsefesiyle ilgileniyor.

Özellikle Tao konusunda çok şey biliyor ve felsefenin gereklerini aynen uyguluyor. Maddeciliği tamamen reddediyor ve kişisel gelişimini sağlayıp hayatta varolmak istiyor.

İŞTE SON ŞARKININ SÖZLERİ
Seni ilk günü gördüğüm var ya / İçimi içimden duyan var ya / Gel gibi, kal gibi / Gün gibi, bugün gibi / Gözümü gözümden bilen var ya / Geçen yılların ardından / Değişen bir şey olmadan / İçimizdeki aşk solmadan / Neden bu korku / Neden bu gözyaşı / Daha biz bize doymadan / Yelkovan zamanı vurmadan / Aşk dediğin o büyük yalan var ya...

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır