kapat
13.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İngiliz politikasına Türk "Sofra"sı

Ünlü Sofra Restoranları'nın sahibi Hüseyin Özer, İngiliz politikacılarının mekânı Granita Restoran'ı aldı. Blair'in, "Yeni Sol" felsefesinin doğduğu yer olarak bilinen Granita'da artık Türk 'Sofra'sı da açılacak

İlkini İngiltere'nin başkenti Londra'da açtığı Sofra Restoranları'yla ülke çapında haklı üne kavuşan Hüseyin Özer, dünyanın en etkili yeme-içme dergilerinden Caterer'e kapak oldu. Derginin, sıfırdan başlayarak emin adımlarla patronluğa kadar yükselen Özer'i kapak yapmasının nedeni ise, geçen ay Sofra ailesine kattığı Granita Restoran... Politikacıların mekânı olarak bilinen Granita Restoran, Özer'in yatırımı sayesinde, şimdi, İngiltere'nin en gözde işletmesi haline geldi.

1990'ların ortasında şimdiki Başbakan Blair ile yardımcısı Gordon Brown'un hemen hemen her gün uğradığı Granita, bu ikilinin kendilerine üst üste 2 seçim kazandıran "Yeni Sol" felsefesinin de doğduğu yer olarak biliniyor.

TOKAT'TAN LONDRA'YA
Granita'yla birlikte yıl sonunu 9.5 milyon sterlinlik ciro ile kapamayı planlayan Hüseyin Özer'in sıfırdan başlayan öyküsü de dergide yer alıyor. Tokat'ta doğan ve İstanbul'daki küçük restoranlarda tuvaletçilikten, bulaşıkçılığa her işi yapan Özer, "Karnım çok açtı, yiyeceğe ihtiyacım vardı" diyor. 1975'te İngiltere'ye yerleşen Özer, dönercilerde çalıştıktan sonra 1981'de 7 bin 500 sterline küçük bir dükkan satın alıyor. 1990'lar başında ciddi bir mali kriz geçiren Özer, Sofra'larda klasik Türk yemekleri sunduklarını ve Granita'nın menüsüne de otantik yemekleri ekleyeceklerini anlatıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır