kapat
13.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayarın kullanımı açısından, sistem konfigürasyonu ne kadar önemli ise, üzerinde yüklü olan ve çalışan programlarda bir o kadar önemlidir. Hatta bilgisayar yazılımı (software) ile donanımı (hardware), tek başlarına hiçbir işe yaramazlar.

Günümüzde, her ihtiyacı karşılayıcı türden binlerce bilgisayar programı bulunuyor ve satılıyor. İnternetin yaygınlaşması ve yazılımcıların müşteri ile direkt temasa geçebiliyor olması, bu sayıyı gün geçtikçe artırıyor elbetteki...

Muhasebeden oyun ve eğlenceye, haberleşmeden müzik sistemlerine kadar, aklınıza gelen her konuda artık çeşit çeşit programlar üretiliyor. Peki bu programlar sizce nasıl yazılıyor? Acaba bu iş düşündüğünüz kadar karmaşık mı? ... Belki de programlamaya yeni yeni adım atmakta olan bir kişi olarak kendinizi geliştirmek için anlaşılır kaynaklar arıyorsunuz. Şu siteye bir göz atalım...

Web adresi: http://www.programlama.com

Genel olarak siteye bakıldığında, programlama dilleri ile ilgili fazla ayrıntıya girilmediği dikkati çekiyor. Fakat önbilgi ve forum grubu sayesinde diğer programlama meraklıları ile temas kurmanızı sağlaması yönünden güzel bir site.

C/C++, Delphi, Java, Pascal, Visual Basic ve web programlaması ile ilgili ayrıntıları inceleyebilmeniz için herbirine ayrı bölümler oluşturulmuş. Bu bölümlerin içerisinde, ders notları, dökümanlar, örnekler, kitaplar ve bağlantılar gibi, konu hakkında en azından sizi fikir sahibi edindirecek sayfalar mevcut. Eğer bilgisayar programlamasından azda olsa anlıyorsanız, ya da aşamadığınız problemleriniz varsa, forum sayfasını incelemenizi öneriyorum.

Sitede bulunan yazıları okuyabilmeniz ve forum sayfasını takip edebilmeniz için öncelikle bir üyelik durumu söz konusu. C#, XML, Veritabanı programlama konuları ilginizi çekiyorsa, bu siteye üye olup forum grubunu takip etmenizin faydalı olacağını düşünüyorum.

Ayrıca ASP, Html, Java Script ve Php konularındaki ders notları, son zamanlarda webmasterların sıkça danıştıkları bazı problemlere yanıtlar da içeriyor.

Programlama işi birazda azim işidir :) İnternet üzerinde artık tüm bilgisayar programlama dilleriyle ilgili yeteri kadar kaynak bulabiliyorsunuz. Gerisi sizin bu işe olan ilginize ve sabrınıza bağlı...

Bir başka net.yorum'da görüşmek üzere, netsiz kalmayın...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır