kapat
13.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Belalı 'Küçük uçak'

G.Saray, olaylar takımı... İki Leeds maçında, İstanbul'daki bıçaklama sonrası ve Kopenhag'da bu yaşandı. Benzer olay, Juventus maçında da Öcalan'dan dolayı İstanbul'da oluştu, binlerce polisle maç oynandı. G.Saray şimdi de, olaylı Roma'ya gitti. Orada da ilginç bir ortam var. İtalya'da Berlusconi hükümeti'nin çıkarttığı, "Frattini Kanunu" Roma'yı karıştırdı. Olayın arkasında, Milan kulübünün başkanı, başbakan ve hem Fatih, hem de İslam düşmanlığı yapan Berlusconi var.

Berlusconi, başbakan seçildiği son seçimde İtalya Milli Futbol Takımı'nın sloganı olan, "Forza İtalia" (Haydi İtalya) sloganını kullandığı için de hedef alınıyor. Ayrıca Fatih Terim'in, Berlusconi'nin takımı Milan'a bu yıl gelmiş en iyi teknik direktör olduğu da, tuhaftır bu hafta belirlendi. Hala onu görenler, "İmparator" diyor. Berlusconi de kulüp başkanlığından her an ayrılabileceğini açıkladı.

Laziolular G.Saraylı
Maçın oynanacağı Roma'da daha 4 gün önce G.Saray-F.Bahçe rekabeti gibi, 'düşman kardeşler' denilen Roma-Lazio derbisini Roma 5-1 kazanarak rakibini perişan etti. İşte bu maçın hemen sonrasında G.Saray, Roma ile oynuyor. Fanatik ve saldırgan taraftarı olan Laziolular doğal olarak G.Saray taraftarı.

Bugün G.Saray, Avrupa'da çok başarılı bir şekilde uyguladığı, 'Mondragon'a dayalı defansif futbolunu' oynayacak. Peki sarı-kırmızılılar Roma'ya karşı kontratak yapabilecek mi? Bu da, Hasan ve Arif'in oyunlarına bağlı. Son Beşiktaş maçında Arif 3 pas verdi, biri gol oldu, diğer ikisi de yüzde 100 başarılıydı, Ümit kullanamadı. Hasan, Ergün, Mondragon, Arif, Bülent, Emre formdalar.

Roma dünyanın en, 'komple' takımlarından biri. 4 aydır sakat olan Montella'nın yaratıcılığıyla, önce Barcelona'yı 3-0 yenerlerken, her golden sonra sahalara fırtına gibi dönüşünü kutlaması, ona, 'küçük uçak' (aeroplanino) adını taktırdı. Montella, "Eğer Barcelona'ya ilk yarıda gol atsaydık Capello beni oyuna almazdı. G.Saray maçında da oynayamazdım" dedi. Çünkü hep Batistuta'nın, yani 'Batigol'ün yedeğiydi. Ama golleri atınca bir daha takımdan kesilmedi. Hele şimdi Lazio'ya 4 gol atınca bizim maçın da peşin yıldızı oldu.

Bu yıl ve geçen yıl Montella sağda, Batistuta ortada, Totti sol hafif geride üç forvetle oynayan Roma, İtalya liginin en iyi defans organizasyonuna sahiptir. Ancak son maçta kaleci Antonioli 30 metreden dikkatsiz bir gol yedi. Soluna şut atmak daha yararlı. Ama takım, her kornerde 10 kişiyle 18 içine kapanıyor. İnanılmaz bir taktik saha dağılımı uyguluyorlar ve çok çabuk kontratağa kalkıyorlar. Bazen bir topa 3 kişi giriyor. Candela da iyi oyun kurucu. Totti, "Altın top ödülü"ne oynayan usta bir ayak.

'İtalyanlar palavracıdır!'
Capello sinirli bir hoca. Maçı saha dışında da içindekiler kadar hırsla kovalıyor. Hatayı affetmiyor. Elinde de Cafu, Emerson, Lima gibi pas isabeti olan oyuncular var. Topa duruş açısında saklanan, kaçan oyuncu yok, herkes kendini gösteriyor. G.Saray, Liverpool'un Heskey-Owen ikilisini Bülent Korkmaz ve Emre ile durdurdu. Ancak onlar 'kaleye sırtları dönük' ve 'deparsız' oynadılar. İtalyanlar ise dar alanda isabetli pasla adam kaçırıyorlar.

G.Saray'ın bir rahatlığı da, sezon başında Roma ile berabere kaldı, Lazio'yu da eleyerek bir üst tura çıktı. Lucescu, ilk maç sonrası, "Şanssızlıkla berabere kaldık" demişti. G.Saray, Avrupa maçlarında alışılmışın dışında oynuyor. İtalyanlar da, "O Mamma mia" (Anneciğim) sözünü Türk korkusunu belgeleyen atasözü yapmışlar. Ayrıca maç öncesi İtalyan antrenörlerin, "Biz yeneriz" diye önceden açıklamalarını Lucescu, "Onlar palavracıdır" diye tanımlıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır