kapat
13.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Roma uçuyor

Salı günü Roma Başkanı Sensi'yi TV'de dinledim. "Avrupa Şampiyonlar Ligi çok prestijli bir organizasyon. Bu yüzden Galatasaray'a karşı Lazio'ya oynadığımızdan daha iyi bir futbol ve daha iyi bir sonuç istiyorum" dedi. Lazio-Roma derbisindeki farklı skoru Nesta'nın kötü futboluna bağlayanlara da "Her futbolcunun kara günü olur. Nesta, İtalya'nın en iyi futbolcularındandır" yanıtını verdi.

Şu açıkça ortada. Roma, hâlâ Lazio karşısında alınan 5-1'lik galibiyeti yaşıyor. Bulutların üzerindeler. Galatasaray'ı küçümseyerek sahaya çıkabilirler.

Bence G.Saray'ın sırf Roma karşısında değil, her maçta şansı var. Çünkü G.Saray Avrupa'da oynamasını, mücadele etmesini biliyor. Bu yüzden hiçbir maçı öncesi "GS favori değil" diye bir şey demiyorum. "G.Saray ezilir" gibi bir düşüncem de yok. Çünkü futbolcuları bu sahalara, bu ortamlara, böyle üst düzey mücadeleye alışık. Geçmişte, böyle maçlarda fizik olarak ezilirdik. G.Saray ise ezilmiyor. Topu rakibine kolay kaptırmıyor. Elbette G.Saray'ın da eksileri var. Gol yollarında sorun yaşıyor. Golü rahat bulamıyor.

Maçtan önce Lucescu'nun bir beyanatı var: "Roma Lazio'ya 5 attı. Ama G.Saray, Lazio değil." Sadece teknik adamı değil, futbolcusu da, yöneticisi de korkmuyor rakibinden. Ama maçın ehemmiyetini de biliyorlar. Roma'dan puanla dönebilirlerse çeyrek final şansları sürecek. Çok karışık bir grup bu. Kimin ne yapacağı belli değil. G.Saray, buradan puan çıkarıp haftaya Ali Sami Yen'de Barcelona'yı yendi mi, çeyrek finale çıkıyor. Bu, Türk futbolu için de çok önemli; büyük bir keyif.

Kilit isim Mondragon
Herkeste bir ümit var. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, G.Saray sonuna kadar mücadelesini edecek. Tabii futbol bu. Üç netice de mümkün. Ama sahada sabırlı olabilirlerse bir beraberlik bile büyük avantaj. Kimse peşin olarak çıkıp "G.Saray yenilecek" diyemez.

Bu tip maçların başrol oyuncusu kalecilerdir. Her şeyi değiştirebilirler. Bir pis gol yer takım çöker. 2-3 tane nefis kurtarır, takıma moral verir. Defans ve akıl da çok önemli. Defans topu dan-dun ileriye vurmayacak. Ve Ergün gibi sakin adamlar topu çok akıllı kullanacak. G.Saray; bir, sinirine hakim olacak; iki, topun kıymetini bilecek.

Ben G.Saray'a hep güvendim. Bu maçta da güveniyorum. 5-1'lik Lazio maçına bakmıyorum. Roma, bu maça kadar İtalya Ligi'nin ilk 6 sırasında Bologna'dan sonra en az gol atan takımıydı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır