kapat
13.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Deprem savaşında siyasi ayrım olmaz

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunun kabul edilmesi gerektiğini belirterek, önemli noktanın, doğrunun bir an önce bulunarak yapılması olduğunu bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Devlet Bakanı Kemal Derviş'le önceki gün görüşen ve ANAP MKYK'da deprem brifingi veren Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, dün de Çiller'le görüştü. Işıkara'yı ziyaret eden Çiller, "Depreme hazırlıkta topyekun bir savaş, bir hazırlık gündemdedir. Bu hazırlığın siyasi boyutunda muhalefet, iktidar ayrımı yapılamaz. Önemli olan doğrunun bir an önce yapılmasıdır ve siyasi iradenin Meclis'te tecelli etmesi lazımdır" dedi. Çiller, deprem hazırlık çalışmalarını 'iktidar, muhalefet' demeden desteklemeye hazır olduklarını da bildirdi. "Özel konumu nedeniyle İstanbul'un da ayrı bir deprem koordinasyonuna ihtiyaç duyduğunun açık olduğuna" işaret eden DYP lideri Çiller, bu çerçevede yeni yapılanmanın gerekli bulunduğunun anlaşıldığını dile getirdi.

Çiller'e duyarlılığından dolayı teşekkür eden Işıkara da, Yılmaz ve Derviş'in ardından DYP lideriyle de görüşmesinin yanlış anlamalara neden olabileceğini belirterek "Bütün çaba, İstanbul'u depreme hazırlamada mesafe kaydetmektir. Yoksa olağanüstü bir durum yoktur. Onu özellikle vurgulamak istiyorum. Olağanüstü bir durum olsa zaten ben söylerim. Bunlar önceden planlanmış toplantılardır. Tamamen tedbir almaya dönük ve tedbirleri hızlandırmaya yönelik yapılmış toplantılardır" diye konuştu.

Celal YILDIZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır