kapat
13.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Çakar'a herkes 'çakıyor'

MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar 'Göbeği gösteren giyim tarzı yasaklansın' deyince çok farklı kesimler tepki gösterdi. Milli saraylar ve açık alandaki defilelerden sonra sokaktaki vatandaşın kıyafetine el atan TBMM İdare Amiri ve MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar'ın açıklamaları ortalığı karıştırdı. Çakar'a tepki yağıyor.

'Yoruma açık'
Çakar'ın görüşlerine referans olarak gösterdiği dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, "Benim 1997'deki genelgemde genel ahlaka aykırı olaylar kadar diğer hususlara da yer verilmiştir. Ama Çakar'ın ifade ettiği hususlar tek tek not olarak yer almamıştır. Yani her şekilde yorumlanabilir" dedi.

İşimiza bakarız
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ise Çakar'ın açıklamalarını yanıt verecek ciddiyette bulmadı. Çakar'ın başvurusu hakkında da "Biz işimize bakıyoruz. Bu konuda konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy da Çakar'a sert tepki gösterdi: "Görüşlerine ters düşüyorlar. O zaman türbana nasıl sahip çıkacaklar, nasıl savunacaklar? Türkiye'yi kimse gerilere götüremez, buna izin vermeyiz."

Kadınlar öfkeli
ANAP İstanbul Milletvekili Nesrin Nas: "Türkiye'nin sorunları gençlerin göbeğinden daha önemli. Çakar öncelikle bu hakkı nereden alıyor? İnsanların el ele tutuşmasını, öpüşmesini, şort giymesini yasaklayıcı yaklaşımlar şiddete dönüşebilir, Türkiye'yi çok tatsız noktalara sürükleyebilir. Bu çok tehlikeli bir oyundur."

DSP Ankara Milletvekili Ayşe Gürocak, Çakar'ın sözlerini şöyle değerlendirdi: "Söyledikleri rencide edici, genelleştirici sözcüklerden kaçınılması gerekiyor." DSP İzmir Milletvekili Güler Aslan da rahatsızlığını dile getirip tüm sivil toplum örgütlerini Çakar'a tepki göstermeye davet etti.

İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak da Çakar'ı eleştirdi: "Gündem tutmak istiyor. Görevleri arasında, Meclis dışında namus bekçiliği yapmak yok. Milletvekilliği müessesesini bu kadar antipatik hale getirmeye de hakkı yoktur."

MANKENLER KÖPÜRDÜ

TUĞBA ÖZAY: Başka işi yok mu?
Başlatmasınlar şimdi göbeğine! Gitsin halkın problemleriyle ilgilensin.

EBRU ŞALLI: Bu kadarı da fazla
Ahmet Bey her şeye karışma başladı. Kimse kimsenin ne giydiğine karışamaz.

AYSUN KAYACI: Saçma bir önerge
Kadın vekil sayısı erkekleri geçerse bu tarz olaylar gündeme bile gelmez.

ASUMAN KRAUSE: Giyimime karışamaz
Bana ailem dahi karışmıyor, Ahmet Çakar mı müdahale edecek yani!

Şamil TAYYAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır