kapat
13.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

SSK ve Bağ-Kur prim borcuna 18 ay taksit

SSK'da biriken 1.6 katrilyon ve Bağ-Kur'da biriken 5.5 katrilyonluk prim borcuna ödeme kolaylığı geliyor

SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına ödeme kolaylığı geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına 18 eşit taksit ve yıllık yüzde 3 faizle ödeme kolaylığı getireceklerini açıkladı. SSK'da 1.6 katrilyon lira ve Bağ-Kur'da 5.5 katrilyon lira dolayında prim borcu biriktiğini belirten Okuyan, "Kriz nedeniyle prim borçlarını ödeme imkânı bulamayan mükellefler için önemli kolaylık getiriyoruz. Bu kolaylıktan borçluların önemli bir kısmının istifade edeceğini umuyorum" dedi.

Ödeme kolaylığı kapsamında aylık yüzde 7 ve 10 olan gecikme faizi de yıllık yüzde 3'e inecek. Ödeme kolaylığından faydalanmak isteyenler Nisan sonuna kadar başvuruda bulunabilecek. Ödeme süresi ise 1 Mayıs'ta başlayacak.

SSK primlerinin halen birçok bankadan ödenebildiğini kaydeden Okuyan, "Prim ödemelerinde daha fazla bankadan ödeme yapılabilmesine ilişkin hazırlıklar da yapılıyor" dedi.

PRİM ARTIŞI TEPKİSİ
Okuyan, SSK ve Bağ-Kur prim borçların ödenmesinde kolaylık yapılacağını açıklarken, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak SSK prim artışına tepkiler de devam ediyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, günümüzde istihdam vergisi niteliğine bürünen yüksek SSK primlerinin, özellikle içinde bulunulan ekonomik kriz koşullarında ayakta kalma mücadelesi veren sanayi işletmelerine, taşınması güç ağır bir yük getirdiğini söyledi.

Emeklilere 'kuyruk bitecek' sözü verdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ANAP İl Başkanlığı'ndaki toplantıdan sonra soruları yanıtladı. "SSK hastanelerindeki poliklinik ve maaş kuyruklarıyla" ilgili bir soru üzerine Bakan Okuyan, emeklilerle ilgili maaş ödemelerinde Ziraat Bankası ile yeni bir çalışmaları bulunduğunu belirterek emeklilere şu müjdeyi verdi:

"Çalışma son aşamaya geldi. Maaş ödemelerinde emekli sicil numaralarının son rakamına göre daha önce 4 günde ödenirken, bunu 8 güne çıkarma yönünde uğraşıyoruz. Bu sistemle 2 misli bir rahatlama sağlanacak."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır