kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Borcunu ödemek için 40 yıldır uğraşıyor

Emekli öğretmen Mustafa Avşar 1962'de Karslı Yılmaz Ilıca'dan 100 lira borç aldı.. Uzun yıllardır borcunu ödemeye çalışıyor ama dostunun adresini bir türlü bulamıyor!

Bu devirde böyle insan olur mu, dedirten cinsten bir kişi Mustafa Avşar... Yılmaz Ilıca'dan 40 yıl önce aldığı borcu ödemek için gazetelere ilan verip, eğitim müdürlüklerinden, 118 bilinmeyen numaralara kadar pek çok yeri arayan Avşar'ın öyküsü Cılavuz'da (Kars-Susuz) başlıyor. 1935 Ardahan doğumlu Avşar, Cılavuz Öğretmen Okulu'na girer. Okurken Susuz'da lokantacı Şevket Ilıca ile tanışır. Şevket Ilıca'nın çocuklarına matematik dersi veren Avşar, okulunu bitirdikten sonra eğitim enstitüsüne girer ve matematik öğretmeni olur. Bundan sonrasını Mustafa öğretmenden dinleyelim: "Askerliğim bittikten sonra mesleki tayimi yaptırmak için Ankara'ya gitmem gerekiyordu. Biriktirdiğim tüm para yanımdaydı. Ankara'ya indiğimde cüzdanım yoktu. Ulus Parkı'nda ne yapacağımı düşünürken Şevket amcanın kızı Serpil ve oğlu Yılmaz ile karşılaştım. Uzun uzun konuştuk. Durumu Yılmaz'a anlattım. Cebindeki parayı çıkartıp bana uzattı. Senet yapmayı önerdim ama kabul etmedi. Parayı 'borç olarak' aldım. 1962'de maaşım 300 liraydı. Yılmaz bana 100 lira kadar vermişti. Şu an bu para 100 milyon lira civarında olmalı.

Sonra izlerini kaybettim. Yıllardır arıyorum. Serpil'in öğretmen olduğunu biliyorum. Birçok ilin eğitim müdürlüğüne sordum ama bulamadım. Yılmaz'ın 1958'de sekiz yaşındayken hatıra olarak bana verdiği fotoğraf var elimde. '118 bilinmeyen numaralardan ulaşabilir miyim' diye defalarca il il Yılmaz Ilıca'yı sordum. Verdikleri numaraları aradım ama olmadı. Bari bu haberden sonra o beni bulsun da borcumu ödeyeyim."

İstanbul, Beylikdüzü'nde eşi ve çocuklarıyla yaşayan emekli Mustafa öğretmenin telefonu: (0212) 872 86 51.

Alper URUŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır