kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu kez sert kayaya çarptı

Çakar, Gönül Saray Alphan'ı Meclis'in şık bayanlarından biri ilan etti. İltifatına karşılık teşekkür bekliyordu ancak paparayı yedi: Bana bakın! Artık gözlerinizi kadınların kıyafetlerinden, saçlarından ve bacaklarından çekin. Yaptıklarınızın hiçbirisi doğru değil...

MHP'li TBMM İdare Amiri Ahmet Çakar sürekli kadınlarla ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Mini etek, iç çamaşırı, bikini, pantolon, göbek gibi bir çok konuda 'ahkâm kesti'; her açıklaması adeta olay oldu. Üç yıl önce Meclis kulisinde bir kadın gazetecinin eteğini kısa bularak "Meclis'e böyle gelinir mi?" dedi ve kadın gazeteciyi kulisten çıkarttı. Bu Çakar'ın ilk icraatıydı. Çakar bundan sonra da Meclis'teki bayan milletvekillerinin giyim kuşamıyla yakından ilgilendi. Hatta DYP Lideri Tansu Çiller'i "örnek giyinen kadın" gösterip, MHP'li bayanlar için "Bizim kadınlarımız maalesef böyle şık giyinemiyorlar" diye dert yandı.

BU CEVABI HİÇ BEKLEMİYORDU
Çakar daha sonra mankenlere karıştı; TBMM'ye bağlı milli saraylarda mankenlerin bikinili, mayolu ve transparan defile yapmasının yasaklanmasını istedi. Meclis İdare Amiri olduğu için bu konuda bizzat kendisi devreye girdi. Ardından İçişleri ve Adalet bakanlarına suç duyurularında bulunarak sokak defilelerinin yasaklanmasını talep etti; gerekçesi bu defilelerde "ahlâka aykırı" şovlar yapıldığıydı.

DYP grup toplantısına gelen ve kazağı kısa olduğu için göbeği gözüken bir bayanın Meclis dışına çıkarılmasını da istedi; TBMM'de bayan personel arasında etek boyu kontrolü de yaptı. Daha sonra Başkanlık Divanı'nın aldığı bir kararı uyguladı ve önce kendi sekreterlerinin pantolon giymelerine izin verdi.

"Salkım Hanımın Taneleri" ise MHP'li Çakar'ın en vukuatlı olayı oldu. Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun aynı adlı romanından beyazperdeye aktarılan film için çok sert çıkan Çakar, filmin yasaklanmasını istedi, günlerce konuyu gündemde tuttu. Filmin Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren çevrelerin eline koz verdiğini öne sürdü.

Çakar'ın son sözü "Meclis'in en şık giyinen bayanlarından birisi, tıpkı Çiller gibi Gönül Saray Alphan'dır" oldu. Ama bu kez Çakar sert kayaya çarpmıştı. Cumhurbaşkanı adayı da olan DSP Amasya Milletvekili Alphan ile geçtiğimiz günlerde Meclis kulisinde karşılaşan Çakar, bu demecini hatırlatarak teşekkür bekledi:

- Sayın milletvekilim, nasıl, açıklamamı okudunuz mu?

Alphan, "Önce görmemiştim ama bir arkadaşımın uyarısı üzerine okuma fırsatı buldum" dedi ve Çakar'a hiç beklemediği bir yanıt verdi:

- Bana bak Ahmet Çakar. Bundan sonra gözlerinizi biz kadınların kıyafetlerinden, saçlarından ve bacaklarından çekin artık.

Neye uğradığını şaşıran Çakar, art niyetli olmadığını belirterek, kendini savunmaya kalkıştı ama Alphan, "Yaptıklarınızın hiçbirisi doğru değil" diyerek tartışmayı kesip Çakar'ın yanından uzaklaştı. Çakar ise söylenerek Alphan'ın arkasından baka kaldı.

Şamil TAYYAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır