kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

"Deprem Dede" şarkılara eşlik etti
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Enstitüsü Müdürü Ahmet Mete Işıkara önceki gece Günay Restraurant'ta gitti. Genç assolist Petek Dinçöz'ü dinleyen Işıkara, zaman zaman şarkılara da eşlik etti.

Seydaoğlu barda ortalığı karıştırdı
Meclis'in "Vukuatlı" milletvekili ANAP'lı Sebgetullah Seydaoğlu, önceki gece Türkü Bar'da üçü bayan altı kişi ile birlikte eğlenirken polis de genel asayiş uygulaması yaptı. Seydaoğlu yanında bulunan arkadaşlarının üstünü aramak isteyen polise kendisinin milletvekili olduğunu söyledi ve "Beni ve yanımdakileri arayamazsın. Senin maaşını ben veriyorum" dedi. Polisle arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, emniyet üst düzey yetkilileri polis memurunu uzaklaştırdı. Seydaoğlu da barı terk etti.

Deprem korkusuna karşı 'kedili terapi'
Adapazarı Tekeler Prefabrike konutlarındaki Ada Toplum Merkezi'ne giden depremzede çocuklar, kedi yavrularıyla oynayarak, deprem korkusunu üzerlerinden atıyor. Bir çocuk tarafından merkeze getirilen dört kedi yavrusu kısa zaman içinde bütün çocukların sevgilisi oldu. Dünya Yerel Yönetim Akademisi Vakfı'nca kurulan Ada Toplum Merkezi Proje Koordinatörü Şehnaz Uzun, çocukların kedilerle oynamaya başlamasıyla birlikte deprem korkusunu ve streslerini attıklarını gözlemlediklerini belirterek, "Çocuklarda arkadaşlık ve paylaşma duygularının geliştiğini görüyoruz" dedi.

Ersan haklı çıktı!
Galatasaray-Beşiktaş derbisi için birçok spor otoritesinin aksine 'Yıldızlar Galatasaray diyor' diyerek sahadan sarı-kırmızılı ekibin galip ayrılacağını söyleyen SABAH'ın astroloğu Ayda Ersan haklı çıktı. Derbiye sayılı günler kala spor çevrelerinde, Beşiktaş'ın Galatasaray'a oranla daha şanslı olacağı yorumları ağır basarken, Fenerbahçeli astrolog Ayda Ersan, tüm futbolcuların yıldız falına bakmış ve "Yıldızlar Galatasaray diyor' diyerek şunları söylemişti: "Galatasaray Terazi Burcu'ndan ve Güneş'ten destekleyici etkiler alıyor. Bu etki Galatasaray'ın şansı açısından iyi bir gösterge. Başarılı bir planlama ve bu planlara kesinlikle riayet etmek sarı-kırmızılı takımın en büyük avantajı olabilir. Seyircinin de desteğini göz önünde bulundurursak Galatasaray'ın şansının fazlalığı dikkat çekiyor. Bol pozisyonlu, zevkli bir maç olacak. Maç 2-1 Galatasaray lehine ya da 1-1 bitebilir ama Beşiktaş'ın maçı kazanma ihtimali çok düşük."

Galatasaray'ın uğuru
Galatasaray-Beşiktaş derbisinden önce Maliye Bakanı Sümer Oral, kendisi gibi Cimbomlu Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ı, "uğur olsun" diye Ali Sami Yen'deki maça davet etti: "Efendim sizinle ne zaman birlikte maça gitsek hep Galatasaray kazanıyor. Bu derbiye de birlikte gidelim." Yoğun programı nedeniyle maça gidip gitmeme konusunda kararsız olan Yılmaz, Galatasaray'ın son dönemdeki performansından da memnun değildi. Hatta kendisiyle takım elbisesine iddiaya girmeye hazırlanan Kahramanmaraş Milletvekili Ali Doğan'ın teklifini, geri çevirmişti. Sonunda Yılmaz, Oral'ın bu davetini kabul etti ve Galatasaray'a uğur getirmesi dileğiyle birlikte maçı izlediler. Oral haklı çıkmıştı, yine Galatasaray kazandı. Oral maç sonunda da Yılmaz'a uğurlu geldiğini hatırlattı.

Org. Doğan: Kılınç yanlış anlaşıldı
Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Turcer Kılınç'ın yanlış anlaşıldığını söyledi. Şişli Belediyesi'nce OYAK Sitesi'nde yaptırılan Kültür ve Dinlenme Merkezi'nin açılışına katılan Doğan, "Türkiye'nin geleceğini nerede görüyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine, şunları söyledi: "Türkiye'nin geleceğini Atatürk'ün gösterdiği yolda, çağdaşlaşmakta görüyorum. TSK mensuplarının tamamı, Atatürk'ün aydınlattığı yoldadır, O'nun ışığıyla aydınlanmıştır. Ve çağdaş Türkiye'nin Batı uygarlığı ile bütünleşmekten geçtiğine, bütün arkadaşlarımız yürekten inanırlar ve bilirler." Doğan, Orgeneral Kılınç'ın AB ile ilgili sözlerini ise şöyle yorumladı: "Tuncer Kılınç'ın açıklamalarının yanlış anlaşıldığını sanıyorum. Kılınç, benim çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Kılınç, bütünüyle Batı medeniyetine, çağdaş medeniyete yürekten bağlı bir arkadaşım. Orgeneral Kılınç'ın açıklamaları, sadece son olaylarda PKK ve başka terör örgütlerinin Batı'da terör örgütü olarak kabul görmeyişinin bir üzüntüsü ve yansımasıdır. Onun dışında herhangi bir şey aramak da doğru değil. Boyutunu öyle düşünmek lazım. Kesinlikle başka türlü düşünmeyin."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır