kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yazarkasa eyleminin maliyeti 400 milyar

Esnaf Ahmet Çakmak'ın eyleminden sonra Başbakanlığın güvenlik önlemlerini artırmak için 400 milyar harcandı. Bir yazarkasa Başbakanlığa tam 400 milyar liraya mal oldu.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında ekonomik sıkıntı nedeniyle elindeki yazarkasayı Başbakan Bülent Ecevit'e doğru fırlatan esnaf Ahmet Çakmak'ın yaptığı bu eylemin ardından alınan güvenlik önlemlerinin maliyeti yaklaşık 400 milyar lira tuttu. Türkiye'nin günlerce konuştuğu ilginç eylemin ardından Başbakanlığın alt ve üst girişine iki yeni büyük nizamiye girişi yapıldı. Artık bu nizamiye girişlerinden Başbakanlık personelinin yanı sıra aynı sokağı kullanan Milli Eğitim ve Adalet Bakanlığı ile Yargıtay personeli de özel kartlarla giriş yapabilecek.

SOKAĞA KAMERALAR KONULDU
Başbakanlığın tüm ek binaları ile toplam 3 bin 500 olan personel sayısı Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıkları, Yargıtay görevlileri ve basın mensupları ile birlikte daha da artacak. Bir manyetik kartın maliyetinin 10 dolar olduğu düşünüldüğünde, sadece manyetik kart masrafı 50 milyara ulaşıyor. Başbakanlık sokağının iki yan girişi ile birlikte sokağa kameralar da yerleştirildi.

Merkezi sistemden 24 saat boyunca Başbakanlığa doğru geliş yapanlar sokaktan bu kameralar vasıtasıyla rahatça izlenebilecek. Başbakanlığın Vekaletler Caddesi'ne çıkış yapan sokağın başına da "Road Block" adı verilen bir sistem kuruluyor. Bu sistem yolun gerektiğinde otomatik olarak kapatılmasını sağlıyor ve muhtemel bir bombalı araç saldırısında devreye sokulabiliyor.

Erhan SEVEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır