kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Büyük Kulüp'te Akbulut'la devam

Türkiye'nin 120 yıl ile en eski kulüplerinden biri olan Büyük Kulüp'teki seçim yarışını eski başkan Duran Akbulut kazandı. Akbulut, sandığa giden 1771 üyenin 961'inden oy alırken, diğer adaylardan Kuriş'e 622, Türkmen'e 188 oy çıktı

Sanat, siyaset ve iş dünyasının birbirinden önemli isimlerini çatısı altında toplayan Büyük Kulüp'te dün yapılan başkanlık seçimini Duran Akbulut kazandı. 120 yıllık geçmişiyle İstanbul'un sosyal yaşamında önemli bir yeri olan Büyük Kulüp'teki başkanlık yarışına şu an başkanlık görevini yürüten Duran Akbulut, Mehmet Kuriş ve İlter Türkmen katıldı. 1771 üyenin katıldığı seçimde Duran Akbulut 961, Mehmet Kuriş 622, İlter Türkmen ise 188 oy aldılar. En yakın rakibi Mehmet Kuriş'e 339 oy fark atan Duran Akbulut, Büyük Kulüp'ün 29'uncu başkanı oldu.

KABİNE GİBİ LİSTELER
Adayların seçim listelerindeki isimler de bakanlar kurulunu aratmayacak ağırlıktaydı. Mehmet Kuriş'in listesinde Emk.Org. Çevik Bir, Devlet Sanatçısı Mehveş Emeç ve Prof. Dr. Hayri Ülgen gibi isimler yer alırken, Duran Akbulut'un listesinde Tevfik Altınok ve Yekta Güngör Özden gibi isimler ön plana çıkıyordu. Diğer aday İlter Türkmen'in listesinde ise Prof. Dr. Orhan Oğuz, Selahattin Çetiner ve Melike Hasefe gibi isimler bulunuyordu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Büyük Kulüp'ün bulunduğu Çiftehavuzlar'da seçim trafiği yaşanmaya başladı. Oy vermek için kulübe gelenlerin çokluğu yüzünden caddede trafik sıkışıklığı yaşanırken, Büyük Kulüp'ün bahçesinde ise üç listenin yarıştığı seçim için taraflar kulis faaliyetini sürdürdü. Adaylar yapacaklarını anlatırken, üyeler ise demokratik bir ortamda kendi aralarında adayların vaadlerini tartıştılar. Hem adayların hem de oy vereceklerin arasında Türkiye'nin önemli kademelerinde bulanan kişilerin olması ise seçime ayrı bir hava kazandırdı.

Üç adayın girdiği seçimde Duran Akbulut, İlter Türkmen ve Mehmet Kuriş önce Baron Restoran'da Büyük Kulüp için neler yapacaklarını üyelere anlattı. Bu konuşmalardan sonra adaylar A Blok Balo Salonu'na geçerek oy kullandı.

ÜNLÜLER GEÇİDİ
Politikadan iş dünyasına, spor camiasından sanat dünyasına kadar bir çok kişinin aday olduğu ya da oy verdiği seçimlerde kamuoyunun yakından tanıdığı bir çok kişi de bulundu. Hikmet Çetin, Mehmet Ağar, Faruk Süren, M.Ali Yılmaz, Bülend Ulusu, Turgay Ciner bu isimlerden sadece bir kaçıydı. Üyeler, bu ilginin önemli ölçüde Büyük Kulüp'ün İstanbul'un sosyal yaşamına yön veren bir kuruluş olmasından kaynaklandığını belirttiler. Büyük Kulüp'ün kendi alanında başarılı tüm isimlerinin bir çatı altında toplaması da seçimdeki hızlı yarışın bir başka nedeni olarak gösterildi.

KULÜP ÜYELERİ NE DEDİ?

Adaylar arasında en iyiyi seçiyoruz
Turgay Ciner: Bütün adaylar birbirinden değerli. İki yılda bir gerçekleşen seçimlerde bütün dostlarımızla biraraya geliyoruz. Üyeler iyiler arasında tercihlerini kullanıyorlar.

Amacımız kazanmak değil demokrasi örneği vermek
Çevik Bir: Bugün seçime katılan listelere baktığımız zaman, içlerinde öğretim üyeleri, emekli askerler, bürokratlar, devlet sanatçıları var. Biz burada demokrasi örneği veriyoruz. Bizim amacımız burada kazanmak değil, esas amacımız demokrasi adına güzel örnek sunmak, yaşatmak.

Kulübü kaliteli isimler ileri götürür
Mehmet Ağar: Seçime katılan üç listeye baktığımızda çok kaliteli isimler olduğu hemen ortaya çıkıyor. Kaliteli isimlerle kulüp daha ileriye götürülebilir. Kulüp'ün üye profili de ortanın üstünde.

Birden fazla adayın çıkması katılım adına sevindirici
Hayri Kozakçıoğlu: Sivil toplum örgütlerinde yapılan bir seçimde birden fazla adayın olması sevindirici bir durum. Şu anda bunun mutluğunu yaşıyoruz, demokrasi ve katılım adına. Zaten üç adayın bulunması ve listelerindeki isimlerin kariyerleri Büyük Kulüp'e olan ilgiyi de gösteriyor.

120 yıllık mirası yaşatmak gerekir
Mehmet Ali Yılmaz: Bu kulübün 120 yıllık bir tarihi var. Bu yüzden geçmişten gelen mirasa sahip çıkmak ve yaşatmak için bir araya geldik. Seçilecek listenin de bu yönde hizmet edeceğini biliyoruz.

Buradaki seçim kampanyası politikacılara örnek olsun
Yüksel Yolava: Buradaki seçim kampanyalarının, propaganda yöntemlerinin Türk politik hayatına da örnek olmasını diliyorum. Çünkü biz de yöntem başkasını yok etmek üzerine kurulu. Burada ise herkes ne yapmak istediğini medeni ve demokratik bir ortamda anlatıyor.

Öge DEMİRKAN-Alper URUŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır