kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Define yerine altın gibi yarasa gübresi

Konya'nın Karatay İlçesi'nde bin ton altın rüyası ile 6 ay önce define kazısı yapan Abdullah Özcan ve kendisini destekleyen 2 girişimci, hayal ettikleri altınlara ulaşamasalar da buldukları yarasa gübresi ile 'köşeyi dönecekler'.

Defineciler, kilosu 4 dolardan pazarlanabilen gübre ile şimdiden milyon dolarlarla ifade edilen bir kaynağa ulaştılar. Küp biçimini andıran 75 metre yüksekliğindeki ve 115 metre genişliğindeki mağaranın yüzlerce kamyonluk altın değerinde yarasa gübresiyle dolu olduğu tespit edildi.

İÇİNDE BİRÇOK MİNERAL VAR
Bilimadamları da yarasa gübresinin çok değerli ve nadir rastlanılan bir gübre olduğunu doğrularken, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Sait Gezgin, "Yarasa gübresinde zengin azot, nitrat, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir bulunur" dedi. Besin değeri açısından çok zengin olan yarasa gübresinin içeriği çok yüksek ve çok değerli bir gübre olduğunu da ifade eden Prof. Gezgin, "Yarasa gübresi diğer gübrelere göre çok küçük miktarlarda daha fazla verim alınabilecek özelliğe sahip. Bir açıdan konsantre olarak da tanımlayabileceğimiz bu gübre, zengin içeriği sayesinde pazarlama sorunu ile de karşılaşmaz" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır