kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Elleriniz kırılsın!

Elazığ'da sarhoş baba üç yaşındaki kızını uyurken üzerine kaynar su döküp haşladı; sonra da kızgın demirle dövdü. İstanbul Alibeyköy'de de 13 yaşındaki çocuk, iki yıldan beri kendisine işkence yapan üvey annesi tarafından sokağa atıldı

Elazığ Sürsürü Mahallesi'nde oturan Niyazi Oral adlı hasta ruhlu baba, kızını komaya soktu. Korkunç olay şöyle gelişti: Önceki gece aşırı alkollü olarak eve gelen Niyazi Oral, uyumakta olan 3.5 yaşındaki kızı Özlem'in üzerine kaynar su döktü.

Çığlıklar atarak uyanan talihsiz yavru, ne yapacağını bilemez halde çırpınırken, sarhoş baba bu kez sobada ısıttığı kızgın demir ile Özlem'i dövdü. Feryatları duyan komşuların kapıya dayanması üzerine Niyazi Oral kaçtı. Ağır yaralı vaziyette bulunan Özlem, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Plastik Cerrahi Bölümü'ne yatırılan küçük kızın hayati tehlikesinin devam ettiğini belirten Dr. İsmet Bingöl, "Vücudunun büyük bölümü yanık ve darp iziyle dolu. Çok uzun süre tedavi görmesi gerekiyor" dedi. Polis, kayıplara karışan Niyazi Oral'ı arıyor. İstanbul Alibeyköy'de ise Barış Terezü adlı 13 yaşındaki çocuk, üvey annesi Gönül Terezü tarafından sokağa atıldı. İki gün sokaklarda yaşayan Alibeyköy Serdar Aksu İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Barış Terezü, çektiği acılara dayanamayıp okul müdürü Cihangir Sönmez'den yardım istedi.

Barış'ın vücudundaki işkence izlerini gören okul müdürü, Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Annesinin birkaç yıl önce kanserden öldüğünü belirten Barış "Üvey annem, beni hiç sevmedi. En küçük şeylerde bile dövmeye başladı. Kızgın demirle dövüyor, vücudumda sigara söndürüyordu. Babam vücudumdaki yanık izlerini görüyor ama sesini çıkartmıyordu" dedi. Savcılık, üvey anne Gönül Tezerdü hakkında soruşturma başlattı.

Daha önce de babası tarafından dövülmüş
Kaynar suyla haşlanan küçük Özlem, hastanede ölüm-kalım savaşı veriyor. Talihsiz yavrunun 14 yaşındaki ağabeyi Aytekin Oral "Babam kardeşimi daha önce de dövdü. O gece attığı çığlıkları unutamıyorum" dedi. Kızını acımasızca dövüp komaya sokan hasta ruhlu baba Niyazi Oral'ın bir süre önce karısından ayrıldığı belirtildi. Oral her yerde aranıyor.

Erkan KÖSE-Dilek YILDIZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır