kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Müthiş soygunda Türk parmağı

Almanya'nın en büyük banka soygununu Adem Şimşek adlı bir Türk'ün planladığı ortaya çıktı. 1 Türk, 2 İtalyan ve 1 Fransız'ın yardım ettiği Şimşek'in payına düşen 2 milyon Euro'yla Türkiye'ye kaçtığı sanılıyor

Tarih 25 Şubat 2002... Saat: 08:45... Yer: Almanya'nın Frankfurt kenti... Securitas adlı bir taşıma şirketinin para aracı, ismi açıklanmayan 2 bankaya 10 milyon Euro değerinde para taşıyordu. Aracın Fas asıllı Fransız şoförü bir anda silahını çekerek, yanındaki güvenlik memurunu etkisiz hale getirdikten sonra araca aldığı 2 İtalyan arkadaşıyla birlikte soygunu gerçekleştirdi. Güvenlik memurunun polise verdiği ifadeye göre, 3 soyguncu, 4 metal kasada bulunan 10 milyon Euro'yu Audi A4 ve Fiat Marea tipi iki otomobile yükleyip kaçtı.

Frankfurt genelinde bir soruşturma başlatan polis, 26 Şubat'ta arabaları kentin dışındaki ormanlık bir bölgede terk edilmiş olarak buldu. Mart ayı başında da ilginç bir bulguya ulaşıldı: 3 soyguncu da Frankfurt'un Nied kasabasında yaşayan çocukluk arkadaşlarıydı!.. Operasyonu Nied'de yoğunlaştıran polis, 3 soyguncunun çocukluklarından bu yana beraber gezdikleri 2 Türk'ün olduğunu ortaya çıkardı: Metin Altındağ ile Adem Şimşek...

ÇOCUKLUK ARKADAŞLARIYMIŞ
Altındağ, 4 Mart günü Nied'deki Kilim adlı bir kıraathanede, yanında bulunan Melih adlı bir Türk'le gözaltına alındı. Soygunla alakası olmadığı belirlenen Melih, 6 saat sonra serbest bırakıldı. Ancak Altındağ, çete üyesi olduğunu itiraf etti, Adem Şimşek'in de ekibin elebaşısı ve soygunu planlayan kişi olduğunu açıkladı.

Frankfurt polisi bu kez Adem Şimşek adına ülke genelinde bir arama emri çıkardı. Ancak izine rastlanamadı. İddiaya göre, soygun sonrası Nied'de buluşan 5 çocukluk arkadaşı, 10 milyon Euro'yu paylaştıktan sonra farklı bölgelere dağılmıştı. Adem Şimşek'in Türkiye'ye kaçmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Alman medyası, 10 milyon Euro'luk soygunun ülke tarihin en büyük "nakit para hırsızlığı" olarak nitelerken, Guiness Rekorlar Kitabı'na göre de Ahmet Şimşek'in planladığı soygun, dünyanın en büyük 3'üncü nakit para hırsızlığı vakası...

1976'da Beyrut'taki British Bank'i soyan soyguncular 31 milyon doları çalarak rekor kırdı. İkincilik ise 1997 yılında Amerika'da bir banka arabasındaki 13.6 milyon doları çalan hırsızların... Şimşek ve çetesini, 1963 Ağustosu'nda 120 torba içindeki 3.7 milyon doları çalan ve geçen yıl kendi isteğiyle teslim olan tren soyguncusu Ronnie Biggs izliyor.

İŞTE ALMANYA'NIN ARADIĞI 5 "KAFADAR"
Adem Şimşek: 27 yaşında. Geçen Pazartesi gününden bu yana aranıyor. Cumartesi günü Frankfurt polisi "Aranıyor" diye fotoğrafını basına dağıttı. Türkiye'ye kaçmış olabileceği söyleniyor. Soygunu planlayan Şimşek, soyguncuların elebaşısı olarak biliniyor.

Metin Altındağ: 23 yaşında. Denizli'li. 4 Mart günü Frankfurt'un Nied kabasında Kilim adlı bir Türk kıraathanesinde yakalandı. Frankfurt polisi, Altındağ'ı 5 gün sorguladıktan sonra ekibin elebaşısı Adem Şimşek'in ismine ulaştı.

Faouzi Boudou: 6 Nisan 1978 doğumlu. Fas asıllı Fransız vatandaşı. 1.95 boyunda olan Boudou, soygundan sonra izini kaybettirdi. Soygun sırasında para arabasının şoförü olan Boudou, çalıştığı Securitas firmasında "Güvenilir bir insan" olarak biliniyordu.

Gerardo Sabotino: Grubun en yaşlısı! 1 Aralık 1966 doğumlu. 1.70 boyunda. İtalyan asıllı Sabatino'nun İtalya'ya kaçtığı söyleniyor.

27 yaşındaki Ahmet Şimşek'in en yakın arkadaşı...

Angelo Della Pietra: 1 Nisan 1976 doğumlu. 1.82 boyunda olan Pietra'nın polisin elinde uzun saçlı bir fotoğrafı bulunuyor. Saçlarını kestirmiş olabileceği söylenilen Pietra'nın da İtalya'ya kaçtığı söyleniyor. Gece hayatını sevdiği açıklandı.

Antonio Lauria: Geçen hafta İtalya'da 1 milyon Euro nakit parayla yakalandı. Alman polisi, onun da ekipte olmasından şüphelendi. Ancak Lauria sorgusunda Şimşek ve çetesini tanımadığını açıkladı.

Emre ergül



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır