kapat
19.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Daum sahneye çıkmalı

Diyarbakır, Samsun ve A.Gücü karşısında Beşiktaş tam 7 puanı çimlere gömdü. Bu maçlarda Kartal'ın tek golü var. Demek ki asıl sıkıntı, gol atmakta zorlanmak. Rakip kapandı mı Kartal'ın eli ayağı tutuluyor. Bunun çeşitli nedenleri var. Tek tek sıralayalım:

1- Tümer ve İlhan maça imzalarını atamadıkları anda bir başka kahraman ortaya çıkmıyor. Çıkamaz da. Çünkü şu andaki kadroda Tümer gibi gol pası verecek, gol atacak ve tek başına tabelayı değiştirecek başka biri yok.

İlhan'ı golle buluşturacak olan da Tümer. Bu çocuklar biyonik değil. Elbette mola verdikleri günler olacak. İşte bu molalarda puanlar uçup gidiyor. Sadece koşarak, boğuşarak, fizik güç ile her maçtan galibiyet ile ayrılmak olanaksızdır.

2- Kanatlar işlemiyor, işlemesi de olanaksız. Mevcut kadroda bu özelliklerde oyuncular yok. Nihat İspanya'ya gitti, sağ kanattaki ofansif zenginlik çöktü. Tamer sakatlığı atlattı ancak Trabzonspor'daki performansının yarısını bile sergileyemiyor. Sol kulvarda İbrahim çok iyi bir savaşçı. Ama rakip yarı alana geçince kayboluyor. Son çizgiye inilemediği için santrayı geçer geçmez, doldur-boşalt ortalar yapılıyor. İlhan ve Ahmet Dursun'un zaten hava üstünlükleri yok. Bir de top ile arkaları kaleye dönük buluştukları için etkinlikleri sıfıra iniyor.

3- Kulübe zengin değil. Daum bazı oyuncuları form durumları ne olursa olsun oynatmak zorunda. Futbolcular da bunu görüyor, biliyor ve bu nedenle de rekabet ortamı oluşmuyor.

4- Beşiktaş'ın en büyük özelliklerinden biri, oyun disiplinine kayıtsız şartsız uymaktı. Son haftalarda bu yönde ciddi bir gevşeme göze çarpıyor. Bireysel hatalar fazlalaştı. Gol gecikince gözü kapalı topyekün karşı kaleye yüklenme ve savunma güvenliğinden uzaklaşma en büyük problem olarak ortaya çıktı. A.Gücü maçında Beşiktaş bu nedenle elindeki tek puandan da oldu.

5- Daum geçen hafta Almanya seferleri nedeniyle 2 gün idmana çıkabildi. Doğal olarak futbolcularının performanslarını bilmiyor, bilemiyor. İlk 11'i oluştururken ve oyun içindeki değişikliklerde ne derece sağlıklı kararlar verdiği soru işaretidir.

6- Son haftalarda Beşiktaş'ın 3-5-2 mi, yoksa 4-4-2 mi oynadığı pek belli değil. Ali Eren ve Khlestov sağ kanadı paylaşıyor gibi. Solda Tümer serbest oynadığı için İbrahim tek başına görünüyor. Aslında bu bölgede de Daum sabit adamlar kullanmalı. 2 kişiyle zor işleyen sol kanat, tek kişiyle hiçbir varlık gösteremiyor.

Bana göre, en kolay şampiyon olunabilecek bir sezon yaşıyoruz. Beşiktaş biraz kıpırdasa öne geçecek. Yitirilen bunca puana karşın bu şans şu anda yine var. Burada en önemli faktör, Daum. Sahneye çıkar, elindeki kadroyu iyi kullanırsa, Kartal 6 yıldır özlemini çektiği sevgiliyle kucaklaşır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır