kapat
19.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

MHP ısrarlı: Referandum

AB'ye vaadedilen öncelikler arasında yer alan idam cezasının kaldırılmasına destek vermeyen MHP, konuyu referanduma götürmek istiyor.
Başbakan Bülent Ecevit, MHP'nin 312 ve 159'uncu madde değişikliğinde olduğu gibi, idamın da muhalefet desteğiyle kaldırılmasına karşı çıkmayacağını açıkladı. Ancak, bu söz MHP Grubu'nda tepkiyle karşılandı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan MHP kurmayları, "İdamı referanduma sunalım" görüşünü ortaya attılar. MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse, görüşlerini şöylme açıkladı: "İdamın kaldırılması için Anayasa'nın 38'inci maddesinin değişmesi gerekiyor. Bu değişikliği sağlamak için Meclis'te bu rakama ulaşmak zor görünüyor. Meclis'in iradesinden çok, sadece idam ve AB'nin talepleri değil, Türkiye'nin konumu, ne alacağız, ne vereceğiz bunları paket haline getirip referanduma götürmek lazım. Henüz yetkili kurullarımızda bu kararlaştırılmadı. Ancak milletimiz şehit vermiştir. Yüzbinlerce dolar harcamıştır. Verhaugen'in ağzıyla, Karen Fogg'un talebiyle arkadan dolaşarak PKK'nın siyasallaşmasına müsaade edecek değildir. Türkiye'nin buna dayanma kapasitesi vardır. AB'ye evet, ancak ipe sapa gelmez talepleri yerine getirmek mümkün değil. Konuyu aceleye getirmeden, milletimizin iradesine başvurmak yerinde olur."

Anayasa değişikliğini görüşen TBMM Uzlaşma Komisyonu'nun MHP'li üyesi Mehmet Nacar da aynı görüşü savundu ve "İdam cezası konusunda tavrımız ortada. Tavrımızın arkasındayız. İdamı pakete eklemek isterlerse, referanduma gitme düşüncesindeyiz" dedi.

BAHÇELİ: OYUN BOZMAYIZ
MHP lideri Devlet Bahçeli ise, terör suçları için idamın kalkmasına ret vereceklerini, "oyun bozan parti olmayacaklarını" söyledi. Bahçeli, partisinin Başkanlık Divanı toplantısında kurmaylarına, konuyu ortaklarıyla görüştüğünü belirterek, şöyle söyledi: "Sayın Başbakan'ın kamuoyuna da açıkladığı şekilde bu konu daha önce liderler düzeyinde görüşüldü. Uyum Yasaları'nın çıkması konusunda olduğu gibi bu sorunun Meclis'te çözülebileceğini bildirdik. Konuyu hükümet meselesi haline getirmeyiz. Koalisyon ortağı olarak alınganlık, çekingenlik göstermeyiz. Sistem içinde birliği ve uzlaşmayı sağlayan parti olarak bu konuda da kriz yaratmayız. Oyunu bozan taraf olmayız. Buyursunlar Meclis'te çözsünler."

Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır