kapat
19.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kartallı Neron

Kimliği belirsiz bir kişi, Kartal ve çevresinde araç sahiplerinin korkulu rüyası oldu.
Kartallı Neron, marka, model gözetmeksizin önüne gelen aracın camlarını kırıp, içine benzini boşalttıktan sonra ateşe veriyor! İstanbul Kartal'da kimliği belirsiz bir kundakçı, yaklaşık 1.5 ay içinde 13 aracı benzin dökerek yaktı. Saldırganın hep aynı yöntemi kullandığını belirten polis yetkilileri, "Görgü tanıklarına göre kundakçı bir kişi. Ancak bu kişinin arkasında bir grup ya da otopark mafyası olabilir" dedi. Yetkililer, kundakçının oto sahiplerine "sokaklar güvenli değil, aracınızı paralı otoparklara park ediniz" mesajını vermiş olabileceğini belirterek, çevrede geniş araştırma yürütüldüğünü açıkladı.

Kartallı Neron, ilk eylemini 12 Ocak 2002 tarihinde gerçekleştirdi. Rahmanlar Esentepe Mahallesi'nde bir aracı benzin döküp yakan kundakçı, aynı gece peş peşe 6 aracı daha aynı yöntemle yaktı. Ocak ayı boyunca tam 11 otomobili kundaklayan saldırgan, Şubat'ta da boş durmadı. 2 Şubat 2002 tarihinde Cevizli Eski Mahalle'de 46 E 112 plakalı otomobili kundaklayan saldırgan, 3 gün önce de Soğanlık Yeni Mahalle'de bir otomobili ateşe verdi.

DÜRTÜ KONTROL BOZUKLUĞU
Psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Armağan Samancı, bu tür eylemleri gerçekleştiren kişilerin, bir kişi ya da grubun yönlendirmesi sonucunda hareket ettiği gibi psikolojik rahatsızlığının da bulunabileceğini söyledi. Doç. Dr. Samancı, "Biz buna 'dürtü kontrol bozukluğu' diyoruz. Bu rahatsızlık, küçükken geçirilen bir depresyon ya da sonradan başgösteren 'deşarj olamama' durumu nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Kişi, kızgınlığını karşıdakine, kendine ya da eşyaya zarar vererek çıkartmak istiyor" dedi.

İşte "seri kundakçı"nın gerçekleştirdiği eylemler
İlk olay 12 Ocak 2002 gecesi gerçekleşti. Rahmanlar Esentepe Mahallesi'ne gelen kundakçı, park halindeki 34 ZTG 4679 plakalı bir aracın camını kırdı ve elindeki benzini içine boşattıktan sonra ateşe verdi.

İtfaiye ekipleri, ilk yangına müdahale ederken, Kartallı Neron, Petrol-İş Mahallesi'nde ortaya çıktı. Fakat bu kez bilanço daha da ağır oldu. Rahmanlar Caddesi Kumru Sokak üzerinde park halinde bulunan 34 TS 3110, 34 NDG 80, 34 NCG 35, 34 GG 077, 34 ZG 7217 ve 34 MVA 72 plakalı otomobilleri aynı yöntemle yaktı.

Kartallı Neron, iki gün sonra yeniden ortaya çıktı ve bu kez Kartal Soğanlık TEM Mahallesi Tepeüstü Sokak'ta 34 UJL 49 plakalı özel otomobille, Kartal Petrol-İş Mahallesi Bingöl Sokak'ta bulunan 34 PS 722 plakalı aracı yine aynı yöntemle yaktı. İki otomobil de kullanılamaz hale geldi.

Neron 21 Ocak 2002 gecesi yine eylemdeydi. Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Akşemsettin Caddesi Orkide Sokak'ta 34 UM 2872 plakalı aracı yakan saldırgan, 26 Ocak 2002 tarihinde de Kartal Atalar Mahallesi Atalar Caddesi'nde 34 EL 112 plakalı otomobili kundakladı.

Saldırgan Şubat ayında da boş durmadı. 2 Şubat 2002 tarihinde Kartal Cevizli Eski Mahalle'de 46 E 112 plakalı otomobili kundakladı. Bu olaydan birkaç gün sonra Soğanlık Yenimahalle'de bir otomobili daha yaktı.

Kaan ÖZBEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır