kapat
19.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Vergi borçları borsa şirketimizi etkilemez

Başkan Mehmet Cansun, "Galatasaray Kulübü ile borsada işlem görecek Sportif A.Ş iki farklı yapı. Bizim vergi problemimiz onu etkilemez" dedi
Borsada yarın işlem görmeye başlayacak Galatasaray Sportif A.Ş'nin, bağımsız bir şirket olduğunu açıklayan Galatasaray Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Cansun, "İleride bir vergi borcu geldiği takdirde, bu durum o şirketten hisse almış olan insanları veya bizleri hiçbir şekilde etkilemez. Çünkü Galatasaray Sportif AŞ'nin gelirleri kendinindir. Galatasaray'ın hiçbir borcu ile uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi.

Kulüplerin, futbolcuların transfer ücretlerini gerçek seviyesinde göstermeyerek, vergi kaybına yol açtıkları ve bu konuda sürdürülen teftişin bittiği yolundaki haberler üzerine Galatasaray ve Beşiktaş cephesinden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na açıklama yapıldı.

Cansun, yüzde 16'sı halka arz edilen Galatasaray Sportif A.Ş'ye, Galatasaray'ın vergi borçları nedeniyle haciz gelmesinin mümkün olmadığını savunurken, "Basında spor kulüplerine çok yüksek oranda vergi cezası geleceği yolunda haberler çıktı. Bize ulaşmış bir bilgi yok. Ancak eğer ortada bir borç durumu var ise bu Galatasaray'ı ilgilendirir. Sportif A.Ş muhatap değil. Dolaysıyla halka açılan şirketin bu borç nedeniyle karşılık ayırması ve bu nedenden dolayı bir gelir kaybına uğraması söz konusu değil" yorumunu yaptı.

Halka açılma kararının ardından bir türlü kendilerini anlatamamaktan şikayetçi olan Galatasaray Sportif A.Ş'nin Genel Müdürü Ebru Köksal da şunları söyledi: "Türkiye'nin tek uluslararası markasının tüm pazarlama haklarına sahip olan özel medya şirketiyiz. Gelirleri arasında Galatasaray Takımı'nın tüm yayın, sponsorluk, reklam ve isim hakkı gelirlerinin yanı sıra uluslararası turnuvalarda elde edilen performans gelirlerinin bir kısmı da yer alıyor. Yurtdışında halka açık diğer kulüpler ve Beşiktaş'tan farklı olarak sportifin bünyesinde futbolcu bonservisleri, maaşları ve transfer gelir ve giderleri bulunmuyor. Bu giderler tamamen kulübün üstünde kalmış durumda. Defterdarlık tarafından tüm 1. Lig takımları için sürdürülen incelemeden çıkacak sonucun Sportif A.Ş'nin ne faaliyetleri ne de mali tablolarına hiçbir etkisi yoktur."

Köksal, "Kamuoyu Galatasaray denilince takımı aklına getiriyor. Ama halka arz edilen şirketin futbol takımı ile ve onların uyacağı kurallarla ilgisi yok. Biz futbol kulubü değil, medya şirketiyiz" dedi.

Boy: Tüm takımlarda inceleme sürüyor
İstanbul Defterdarı Kadir Boy, "Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüpleri hakkında eleştirel, Beşiktaş Spor Kulübü hakkında olumlu rapor yazıldığına dair nitelemelerde gerçek payı yoktur" dedi. Boy sadece adı geçen üç kulüp hakkında değil, tüm spor kulüpleri hakkında sporculara yapılan transfer ödemelerini konu alan vergi incelemesi yapıldığını bildirdi. İncelemelerin henüz bitmediğini dile getiren Boy, bu nedenle basına yansıyan rakamların "afaki" olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüpleri hakkında eleştirel, Beşiktaş hakkında olumlu rapor yazıldığına dair nitelemelerde gerçek payı yoktur. Zira her üç kulüp de dahil olmak üzere, tüm kulüplerin incelemesi devam etmektedir."

Beşiktaş son beş yılda 22 milyon $ vergi ödedi
Beşiktaş Jimnastik Kulübü son beş yılda 22 milyon dolar, yani 30 trilyon lira vergi ödediğini bildirdi. Basında yer alan haberler üzerine BJK Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, BJK'nın vergi konusundaki hassasiyetinin gerek vergi idaresi, gerekse kamuoyu tarafından çok açık bir şekilde bilindiği ve takdirle karşılandığı vurgulandı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 1996-2000 yılları arasında stopaj, gelir vergisi, KDV, SSK primleri ve damga vergisi olarak 22 milyon 55 bin dolar vergi ödendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Toplam ödenen vergi tutarı bugünün kurlarıyla 30 trilyon liranın üzerindedir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Türkiye spor kulüpleri arasında en çok vergi ödeyen kulüplerden biri olduğunu ifade etmekten onur duymaktayız" denildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır