kapat
03.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Mazeretin yok

Herşeyden önce, Beşiktaş şunu bilmeli; kazanamadığın anda söyleyecek hiçbir sözün yok. Tribünler tıklım tıklım, taraftar coşkulu mu coşkulu ve sen iki puanı İnönü'ye gömüyorsun. Yok, hiçbir mazeretin yok. Taraftarın iyi oyun, kötü oyun seçimi yapmıyor. Senden tek isteği galibiyet ve sen bunu bile beceremiyorsun.

Gol atmak için çeşitli silahların olmalı. Beşiktaş'ta bu silahlar yeterli sayıda değil. Ayrıca kendilerinden umut beklenen Ahmet Dursun ve İlhan formsuz mu formsuz. Bu 2 oyuncu dışarda çok iyi arkadaşlarmış. İyi, güzel. Peki sahada neden birbirlerini tanımazlar? Maç boyunca birbirlerine verdikleri pas sayısı parmakla sayılacak kadar az. İki santrfor birbirinden böylesine kopuk oynar mı? Aralarındaki elektrik tamamen kesik.

İki kanat da arızalı, karanlık yaşanıyor. Haftalardır, aylardır, "Onarın bu arızayı, transfer yapın" diyorum. 31 Ocak geçti, transfer bitti. Yemek, eldeki malzemeyle pişirilecek. Aferin yönetim! Sol kulvarda İbrahim-Bayram ikilisi son çizgiye inemiyorlar. İnseler bile, ortalar gelişigüzel. Kafalar kalkmıyor.

Marinho çok mu lazımdı?

Sağ kanatta Ali Eren'den ofansif zenginlik zaten kimse beklemiyor. O zaman önündeki oyuncunun bu yönü iyi olacak. Khlestov bu işi beceremiyordu, Nihat artık İspanya'da. Tamer dışında bu bölgede oynayacak tek kişi yok. Daum da öyle yaptı. Ancak görüldü ki, Tamer uzunca süre oynamamanın sıkıntısını yaşıyor. Çok koşuyor, çok kuvvetli ama kontrolsüz, dengesiz.

Orta alanda Tayfur defansın önünde emniyet sübabı. Karşı kale Tayfur'u hiç ilgilendirmiyor. İlgilense bile tabelayı değiştirebilecek özelliklere sahip değil. Bu durumda Beşiktaş nasıl gol atacak, nasıl pozisyona girecek? Bu sorunun tek yanıtı Tümer. Şampiyonluğa oynayan bir takım, kaderini tek futbolcunun ayaklarına bağlarsa işte böyle çaresizlikler içinde çırpınır durur. Tümer her iki devrede Ahmet Dursun ve İlhan'ı iki net pozisyona soktu. Daha ne yapacak.

Daum'un tam 70 dakika oyuna hiçbir müdahalede bulunmaması gariptir. Öve öve bitiremediğiniz Marinho neden 70 dakika kulübede oturtuldu? Beşiktaş'ın eksiği kanatlar ile orta alanın tam göbeği ve bir stoper. Marinho'yu 20 dakikada anlamadık. Ama net bir biçimde anladığımız, Beşiktaş'ın problemlerine çare bulamadığı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır