kapat
03.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

PTT'de 'antika' soruşturma

Eski genel müdürün rüşvet aldığı, tarihi eserleri evinde kullandığı, lojmanını saray yavrusu yaptırdığı iddiası tek tek araştırıldı. PTT'de "antika" bir soruşturma olayı yaşandı. Soruşturmanın hem konusu "antika" idi, hem de soruşturmanın sonucunda "antika" bir durum ortaya çıkmıştı.
MHP'li Enis Öksüz'ün Ulaştırma Bakanlığı döneminde atanan, halefi Oktay Vural tarafından ise görevden alınan PTT eski Genel Müdürü Dursun Dağaşan hakkında PTT müzesinde bulunan 2. Abdülhamit'e ait eşyaları evine götürdüğü, lojmanını saray yavrusu haline getirdiği, akrabalarını kurumda işe aldığı iddiaları vardı. Müfettişler, Dağaşan dönemini inceledi ve hazırlanan rapora göre şu sonuçlar ortaya çıktı:

AKRABA DEĞİL, HEMŞEHRİ:
Malzeme Dairesi ile Teknik İşler ve Otomasyon Dairesi Başkanlıklarına atanan Şevki Özaydın ve Doğan Dişbudak'ın Dağaşan'ın akrabaları olduğu konusundaki yaygın söylenti araştırılmıştır. Aynı yörenin insanları olmaları nedeniyle tanışıklık ilişkilerinin bulunduğu tespit edilmiştir. Personel Dairesi Başkanlığı'na atanan ve 'eski Genel Müdür'ün eşinin arkadaşı' şeklinde hakkında iddia bulunan Ertuğrul Çetinkaya'nın 27.9.1994'te Genel Müdür'ün eşi Selma Dağaşan'ın müdürü olduğu Cebeci Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde Türkçe öğretmeni olarak atandığı ve burada birlikte görev yaptıkları anlaşılmıştır.

SARAY YAVRUSU DEĞİL:
Aşağı Ayrancı Güvenlik Caddesi No: 44 adresindeki lojman binasının 15 no'lu dairesinin, Genel Müdür adına eşyalı ve görev tahsisli konut olarak tefrik edilmesi konusu araştırılmıştır. Zorunlu bakım-onarım, badana-boya işleri 11.8.1999 tarihli tutanakla tespit edilmiştir. Tespit edilen noksanlıkların emanet usulü ile yapılması onayı gereğince Ersan İnşaat Limited Şirketi'ne emanet usulüyle 4 milyar 526 milyon liraya yaptırılmıştır. Halı döşeme, duşa kabin işlemleri için de 1 milyar 106 milyon lira harcanmış, toplam 5 milyar 633 milyon lira harcama yapılmıştır. Şikayette öne sürülen oturduğu lojmanı tasarruf tedbirlerine rağmen 40 milyar lira harcayarak saray yavrusu haline getirmesi konusunun gerçeklerle bağdaşmadığı anlaşılmıştır.

ANTİKA DEĞİL, TAKLİT:
İstanbul Avrupa Yakası Başmüdürlüğü'nün, Beyoğlu PTT Merkezi'ni müzeye dönüştürmesi çalışmaları nedeniyle burada mevcut eşyaların muhafaza altına alındığı saptanmıştır. Dağaşan'ın talimatıyla sözkonusu eşyalardan bir komidin, bir aynalı dolap, bir ahşap masa, 7 ahşap sandalye, 3 sehpa, 3 adet aslan başlı ahşap koltuktan oluşan 16 parça Genel Müdürlük lojmanına teslim edilmiştir. Soruşturmada eşyaların antika değeri taşımadığı, bu merkezin 1980'li yıllarda geçirdiği yangın sonrasında aslına uygun olarak yeni imal ettirilen malzemeler olduğu sonucuna varılmıştır.

RÜŞVETİN KANITI YOK:
Dağaşan'ın görev süresi içinde, 5 adet T 9 paneli 21 milyar 260 milyon liraya, 9 aracı 70 milyar 704 milyon liraya, 305 aracı da 1 trilyon 231 milyar liraya DMO'dan alınmıştır. Tofaş'tan doğrudan araç alımı yapılmadığı tespit edilmiş, rüşvet kanıtı bulunamamıştır.

CEZASI İPTAL
İlk soruşturmanın sonucu rapora böyle yansıdı. Dağaşan'ın gönderdiği yeni yıl ve bayram kartları ile pul sahteciliği konuları ise halen soruşturuluyor. Bu arada Dağaşan'a bir de gerçeğe aykırı belge tanzimi gerekçesiyle verilen uyarı cezası, Danıştay'ca haksız bulunarak kaldırdı.

Soruşturmalar ve cezalarla bunalan Dağaşan şöyle diyor: "Daha önce de iki kez görevden alındım. İddialar soruşturuldu bir şey çıkaramadılar. Tek tesellim her dönemde birtakım Kuyucu Murat'ların varlığını bilmekten ibarettir. Sayın Öksüz'e koruma amaçlı araç tahsis etmem dahi soruşturma konusu yapıldı. MHP içinde yaşanan tartışmalar nedeniyle hedefe konuldum."

Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır