kapat
03.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fakire koşan zenginler

Bir gazete tarafından Kadıköy'de açılan "Sevgi Mağazası"na giysilerini veren işadamı Sabancı "Çok mutluyum" dedi
Kadıköy Gazetesi tarafından ihtiyacı olan kişilere giyim yardımı yapılması amacıyla "Sevgi Mağazası"nın açılışı dün yapıldı. Sögütlüçesme'deki açılışa katılan işadamı Sakıp Sabancı bu tür mağazaların imkanı olanlarla, ihtiyaç sahiplerini buluşturduğunu ve "Sevgi Mağazaları"nın tüm illere yayılmasını arzu ettiğini söyledi. Sabancı şöyle konuştu: "Toplumun yüreğinde bölüşmek, vermek var. Babam da fukara olduğu zaman zekat almış. Ancak o da koşullar ilerleyince zekat vermeye başlamış. 1940'ta yağ fabrikası olduğunda köyüne bir kamyon yağ götürüp dağıtmış. 1957'de tekstil fabrikası olduğunda yine köyünde tekstil ürünleri dağıtmış."

YARDIM ÇAĞRISI YAPTI
Dolaplarında kullanmadığı eşyası olanları yardım etmeye davet eden Sabancı, kızı Dilek Sabancı ve eşi Türkan Sabancı'nın da mağazaya verilmek üzere eşya yolladığını söyledi.

GİYSİLERİM TÜRK MALI
Sabancı bağış olarak getirdiği kıyafeti Sinan Gülerci'ye verirken giysilerinin Türk malı olduğunu hatırlattı ve "Mutluluktan uçuyorum" dedi. İnsanların ihtiyacı olanlarla buluşması gerektiğini hatırlatan Sabancı, "Verelim, ihtiyacı olanlarla buluşalım. Ben 112 tane sosyal binayı ve Sabancı Üniversitesi'ni bu coşkuyla yaptım. Ama ben yapmadım, Tanrı imkanları verdi öyle yaptım" dedi.

Sinan Gülerci ile beraber kurdele keserek açılışı gerçekleştiren Sakıp Sabancı, yardım için gelen bazı çocukları giydirdi, onlarla konuştu, gönüllerini aldı, başarılar diledi.

"Sevgi Mağazası"na bağışlanan giyecek ve kitap gibi malzemeler, Kadıköy Kaymakamlığı'nca belirlenen ihtiyaç sahiplerine bir mağaza ortamında sunulacak.

Celal YILDIZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır