kapat
03.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ya göçmenleri önleyin ya da AB'yi unutun!

İtalya, kıyılarına demirleyen kaçak göçmen gemileri nedeniyle Türkiye'ye resti çekti.
Ülkenin önde gelen gazetelerinden La Stampa'ya konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Alfredo Mantovano, "Türkiye, Avrupa Birliği'ne girmeye aday 13 ülkeden biri. Eğer gerçekten Avrupa'ya girmek istiyorsa kaçak göç konusunda uluslararası işbirliği yapması gerekiyor" diye konuştu.

MERKEZ DİYARBAKIR
Mantovano, Başbakan Silvio Berlusconi'nin Türk Büyükelçisi Necati Utkan'ı çağırmasının önemine değindi ve "Türkiye'nin de bu göçmenlerin kendi kıyılarından hareket etmesini önlemesi çok önemli" dedi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, geçtiğimiz yıl Türkiye limanlarından kalkarak İtalya'ya gelen toplam 17 geminin ülkeye yaklaşık 6 bin 500 kaçak göçmen taşıdığını belirtti.

Hükümetin kaçak göçmenlere savaş açmasına tam sayfa ayıran La Stampa, Türkiye'den Diyarbakır-İzmir ve Diyarbakır-Antalya üzerinden deniz yoluyla İtalya'ya gelen kaçak göçmenlere dikkat çekti.

Gazete, İtalyan hükümetinin kaçak göçmenler konusunda Türk hükümetini hiçbir önlem almamakla suçladığını da ifade etti. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Roma Büyükelçisi Necati Utkan'ı makamına çağırmasından sonra İtalyan hükümeti aldığı sert önlemler paketini de yürürlüğe koydu. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre İtalya, kıyılarını bundan sonra savaş gemileri ile koruyacak. İtalyan Savunma Bakanlığı da Deniz Kuvvetleri'ne kaçak göçmen gemilerine ateş açma yetkisi verdi. İtalyan basını bu gelişmeleri "kaçak göçmenlere karşı savaş açılması" şeklinde yorumladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır