kapat
03.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Masallardaki gibi

Hollanda veliaht prensi Willem Alexander ile Arjantinli Maxima Zorrequieta ihtişamlı bir törenle evlendi. Çift balayını Karayip adalarında geçirecek
Hollanda Kraliçesi Beatrix'den sonra tahta geçecek olan Veliaht Prens Willem Alexander, Arjantinli nişanlısı Maxima Zorrequieta ile Amsterdam'da düzenlenen muhteşem törenle evlendi. Nikah, sıkı güvenlik önlemleri altında Amsterdam Borsası binasında düzenlenen törende, Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen tarafından kıyıldı. Nikah töreninin ardından, Maxima, Prenses unvanını aldı.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Güney Afrika Cumuhuriyeti'nin eski devlet başkanlarından Nelson Mandela ve çeşitli Avrupa ülkelerinden kraliyet aileleriyle birlikte toplam 600 davetlinin katıldığı nikah töreninin ardından dini tören yapıldı. Televizyonlardan da canlı yayınlanan törenin ardından, Prens Willem Alexander ve Prenses Maxima, 6 atın çektiği altın faytonla kısa bir kent turu yaptı, daha sonra Amsterdam'daki sarayın balkonundan halkı selamladı.

GELİNİN BABASINA VETO
Düğün törenine, Prenses Maxima'nın babası katılmadı. Arjantin'de General Videla döneminde Tarım Bakanı olan Jorge Zorrequieta, o dönemde işlenen insan hakları konusundaki günahlara ortak olduğu gerekçesiyle Hollanda kamuoyunda sık sık eleştiriliyordu. Kraliyet ailesi bu yüzden Zorrequieta'nın düğüne gelmesini uygun görmedi. Törende, yalnızca Maxima'nın teyzesi ve kardeşleri hazır bulundu. Düğün dolayısıyla önceki akşam başlayan eğlenceler dün de geç saatlere kadar sürdü. Çift ise balaylarını geçirmek üzere Karayipler'in yolunu tuttu. Prens Willem Alexander ve Prenses Maxima, tahta geçene kadar, Lahey yakınlarındaki bir villada ikamet edecekler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır