kapat
24.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Arçelik körler için buzdolabı üretti

Arçelik ve Körler Federasyonu'nun işbirliği, 'teknolojiyi' körlerin ve az görenlerin parmaklarının ucuna taşıdı.
Arçelik'in ürettiği ürünler sayesinde artık görme engelliler de rahatlıkla fırın, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi ile ev aletlerini kullanabilecek. Arçelik ve Körler Federasyonu, Braille Alfabesi'ne göre hazırlanan yeni ürünleri bir basın toplantısı ile tanıttı. Türkiye'de 700 bin görmeyen ya da az görenin olduğunu söyleyen Körler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, Arçelik'le yürütülen ortak çalışma sonunda körlerin de rahatlıkla beyaz eşya kullanabileceklerini söyledi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aka Gündüz Özdemir, "Toplumsal bilinci ele alıp hiç bir maddi çıkar beklemeden parayı ikinci planda tuttuk. Görme engelliler için ürettiğimiz bu ürünlerde kesinlikle bir fiyat farkı olmayacak. Türkiye'nin her bölgesindeki Arçelik bayisinden bu ürünler temin edilebilir" diye konuştu.

Altınokta Körler Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma Topçubaşı da bugüne kadar görme özürlülerin elektronik aletleri kullanırken çektiği sıkıntıları anlatıp şöyle konuştu:

"Biz görme engelliler ev işlerinde büyük zorluk çekiyorduk. Şu anda teknoloji parmaklarımızın ucunda. Çünkü biz körler çamaşır yıkarken farklı yöntemler geliştiriyorduk. Ama gelişen teknoloji karşısında yöntem üretemez olduk. Sonunda Arçelik yöneticileri bu sorunumuzu görüp, bir çözüm ürettiler."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır