kapat
24.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

18 YAŞINA KADAR OKUL

SABAH eğitimde 2'nci büyük reform paketini açıklıyor: Liseler 4 yıla çıkacak ve herkes bitirmek zorunda olacak. Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkaran çalışmayı büyük ölçüde tamamladı. Bakan Bostancıoğlu, SABAH'a "Reform, yetişirse gelecek eğitim yılında, olmazsa 2003-2004 döneminde uygulanacak" dedi ve ana hatlarını şöyle açıkladı: Liseler 4 yıla çıkarılacak ve herkese zorunlu tutulacak. Lise 1 hazırlık sınıfı değil, yabancı dil ağırlıklı normal sınıf olacak. Lise 1'de yoğun İngilizce eğitimi verilecek: Haftalık programın 20 saati yabancı dile ayrılacak. Böylece her öğrenci liseyi bitirdiğinde İngilizce'yi "iyi" derecede konuşuyor duruma gelecek. Fen ve matematik derslerinin İngilizce okutulmasına son verilecek. Gerekçe: Öğretmen yetersizliği. Mesleki eğitime yetenekli öğrencilere lise 1'den sonra meslek liselerine geçiş imkanı sağlanacak. Kız meslek, endüstri meslek, ticaret meslek liseleri tek çatı altında toplanacak.
Tüm metin


SON DAKİKA'DA


Lise 1'de haftada 20 saat İngilizce
Buna göre, lise 1. sınıf öğrencilerine haftada 20 saat İngilizce, 4 saat Türkçe ve 2'şer saat beden eğitimi, müzik, bilgisayar gibi seçmeli dersler verilmesi hedefleniyor. Başer, mevcut uygulamada, hazırlık sınıflarında haftada 24 saat İngilizce, 4 saat Türkçe, 2'şer saat seçmeli ders verildiğine dikkat çekerek...
TÜRKİYE'DE

Bankalar yüksek faiz altında ezildi
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin dün düzenlediği sohbet toplantısında, 2001 yılını, Cumhuriyet tarihindeki en büyük daralma ve çalkantıların yaşandığı, ayrıca bankacılık sektöründe görülmemiş olayların cereyan ettiği bir yıl olarak niteledi. Özyeğin, Finansbank'ın devletten mali yardım almayacağını da tekrarladı.
EKONOMİ'DE

Kaplancılar'a dikkat edin
11 Eylül saldırılarından bu yana bütün dünya Afganistan'la yatıp kalkıyor. Ancak Afganistan'da yuvalanan ve Türkiye'ye kadar uzanan terör örgütleri, ABD'nin Afganistan harekatının nedenleri ve Taliban'ın devrilmesinin ardından ortaya çıkan tablo hakkında çok az şey biliniyor.
DÜNYA'DA

'Uyum' Meclis'ten döndü
Avrupa Birliği üyeliği yolunda yapılan Anayasa değişikliklerine "uyum" amacıyla hazırlanan "Mini Demokrasi Paketi", dün Meclis Adalet Komisyonu'nda milletvekillerinin sert tepkilerine neden oldu.Türk Ceza Kanunu'nun 312 ve 159'uncu maddeleri ile Terörle Mücadele Yasası'nı değiştiren...
POLİTİKA'DA

Bu Cimbom dışarıda kedi!
Horoz, Veysel ile öne geçti. Cimbom, Tolunay'ın ikramında Arif ile puanı kurtardı. Denizli'de Hietanen 80. dakikada kırmızı kart gördü. Hafta sonunda G.Antep galibiyetiyle ligin ikinci yarısına iyi bir giriş yapan G.Saray, Denizlispor deplasmanına gelirken amaç belliydi. 3 puan alıp şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin direncini kırabilmek.
SPOR'DA

Asena podyumu 'kıvırabilir' mi?
Dansözlükte kendini kanıtlayan Asena, sürpriz bir kararla 'podyum'a geçiş yapacağını açıkladı. Tabii ki bu karara önce hem aşkı hem patronu olan İbrahim Tatlıses tepki verdi: "Mukavelemize göre böyle bir şey yapmaya hakkı yok." Asena'dan cevap geçikmedi: "Bana kimse karışamaz.
MAGAZİN'DE

Robot yardımıyla ilk by-pass gerçekleşti!
ABD'de New York Presbyterian Hastanesi cerrahları ilk kez robot yardımıyla koroner by-pass ameliyatı gerçekleştirdi. 15 Ocak'ta aralarında Dr. Mehmet Öz'ün de bulunduğu bir ekip tarafından ABD Gıda ve İlâç Merkezi'nin onayıyla gerçekleştirilen ameliyat, 71 yaşındaki emekli işadamı...
SAĞLIK'DA

Namluların ucundaki seçim
Osman Bölükbaşı, Türkiye'nin çok partili rejime geçişi ile birlikte, siyasetin "parlayan yıldız"ı olmuştu. Bunu, kesintisiz 1973 yılına kadar sürdürecekti. Bu yıldız politikacı, maalesef siyaset hayatında umduğunu hiçbir zaman bulamadı.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,344,000 1,351,000
MARK 608,000 612,000
EURO 1,190,000 1,195,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır